Koploper Eintracht Frankfurt maakt opnieuw geen fout

Eintracht Frankfurt heeft de sensationele start van het seizoen een passend vervolg gegeven. De gepromoveerde club won ook de vierde competitiewedstrijd (met 1-2 bij 1.FC Nürnberg) en bezet de eerste plaats in de Bundesliga.

Nürnberg opende sterk en was met name via standaardsituaties gevaarlijk, maar na vijfentwintig minuten kwam Eintracht Frankfurt op voorsprong. Vier minuten nadat Erwin Hoffer als invaller het veld betrad, opende hij de score. De Oostenrijkse spits profiteerde van zwak uitverdedigen van Nürnberg na een hoekschop van Eintracht. De Japanner Hiroshi Kiyotake had voor rust de gelijkmaker nog op zijn schoen, maar zijn schot strandde op de paal.

Een andere Japanner, Takashi Inui, zorgde na rust voor de tweede Frankfurt-goal. Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied beheerst in. De treffer van Sebastian Polter, een kwartier voor tijd, bracht de spanning terug. De invaller stond net zes minuten in het veld toen hij een voorzet van Kiyotake inkopte. Het slotoffensief leverde geen gelijkmaker meer op, aangezien Polter een levensgrote kans niet benutte.

Voor Nürnberg was het de eerste nederlaag van het seizoen. Eintracht Frankfurt kan morgen als koploper toekijken hoe Bayern München het er van af brengt op bezoek bij Schalke 04. Bayern is de enige ploeg naast Frankfurt die nog geen punten heeft laten liggen. Foto: VI Images