Kopbal op de lat in slotseconden: Go Ahead ontsnapt bij Excelsior

Excelsior en Go Ahead Eagles hebben de eerste seizoenshelft zaterdag afgesloten met een gelijkspel (1-1). De bezoekers leken aan een primeur van Jamal Amofa lange tijd genoeg te hebben voor een overwinning, maar mogen uiteindelijk niet klagen met een punt.

Excelsior
Excelsior
1 - 1
Go Ahead Eagles

De zoete smaak van een overwinning was de laatste weken niet weggelegd voor Excelsior en Go Ahead Eagles. De Kralingers wachten al sinds begin oktober op een Eredivisie-zege, Go Ahead won iets meer dan een maand geleden voor het laatst. De ploeg uit Deventer begon voortvarend aan het seizoen – De Adelaarshorst was zelfs maandenlang een onneembare vesting – maar kreeg tegen FC Twente en FC Utrecht een realitycheck.

Op Woudestein hoopten beide ploegen af te rekenen met de zegeloze reeks. Dat bleek niet mee te vallen op het Rotterdamse kunstgras. Go Ahead had het betere van het spel en drukte dat tien minuten na rust uit in de score. Amofa maakte op curieuze wijze zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. De verdediger raakte de bal in eerste instantie volledig verkeerd, maar sloeg in tweede instantie genadeloos toe (0-1).

Excelsior komt terug
Het doelpunt van Amofa was voor Excelsior het signaal om de aanval te zoeken. Go Ahead stond dat toe, maar het lukte Excelsior aanvankelijk niet om tot kansen te komen. Toch kwamen de Kralingers terug in de wedstrijd. Dat was te danken aan Oscar Udennäs. Koud in het veld kopte de Zweed de bal knap achter Jeffrey de Lange (1-1).

Excelsior dacht zelfs de winnende treffer te maken, maar het doelpunt van Redouan El Yaakoubi ging niet door. Scheidsrechter Alex Bos had in aanloop naar de goal een overtreding gezien. Eagles ontsnapte in de blessuretijd nog eens aan een nederlaag, omdat een kopbal van El Yaakoubi op de lat terechtkwam. Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel. Go Ahead blijft steken op de zesde plaats, Excelsior staat twaalfde.