Koopwoede Forest nog niet gestild: volgende versterkingen onderweg

Reacties

Nottingham Forest maakt tot nu toe maximaal gebruik van de Premier League-miljoenen die de promotie van vorig seizoen opleverde. De club haalde al veertien nieuwe spelers en daar moet het niet bij blijven. Nieuwelingen nummer vijftien en zestien zijn volgens verschillende media onderweg.

Koopwoede Forest nog niet gestild: volgende versterkingen onderweg
© Pro Shots

De koopwoede van Forest werd deze zomer al vaker belicht, maar is nog niet gestild. De promovendus voegde zaterdag Emmanuel Dennis en Cheickhou Kouyaté toe aan de selectie. Dennis is voor bijna vijftien miljoen euro overgenomen van degradant Watford, terwijl Kouyaté transfervrij overkwam van Crystal Palace.

Forest gaf tot nu toe een krappe 110 miljoen uit aan nieuwe spelers. Taiwo Awoniyi (1. FC Union Berlin) en Neco Williams (Liverpool) zijn de topaankopen. Beide spelers kostten twintig miljoen euro. Ondertussen heeft Forest de pijlen al gericht op de volgende nieuwelingen.

Nieuwelingen
Een van hen moet Houssem Aouar worden. De 24-jarige middenvelder van Olympique Lyon ligt nog een jaar vast bij de Franse club en mag vertrekken voor een bedrag van naar verluidt vijftien miljoen euro. Forest is bereid om dat te betalen en volgens Engelse media zijn de clubs er bijna uit.

Ondertussen wordt vanuit Duitsland gemeld dat Forest zich bij Eintracht Frankfurt heeft gemeld voor Djibril Sow. De 25-jarige middenvelder was vorig seizoen een van de sterkhouders bij de Europa League-winnaar. Frankfurt wil hem niet zomaar laten gaan en zou twintig miljoen verlangen. Als Forest Aouar en Sow overneemt, stijgen de transferuitgaven naar 145 miljoen. In dat geval noteren alleen Barcelona en Chelsea deze zomer meer uitgaven dan Forest.

De versterkingen van Nottingham Forest

Spelers Clubs Transfersom (in miljoenen euro's)
Taiwo Awoniyi 1. FC Union Berlin 20,5
Neco Williams Liverpool 20
Emmanuel Dennis Watford 14,8
Orel Mangala VfB Stuttgart 13
Moussa Niakhaté 1. FSV Mainz 05 10
Giulian Biancone Troyes 10
Omar Richards Bayern München 8,5
Lewis O'Brien Huddersfield Town 5,9
Harry Toffolo Huddersfield Town 5,9
Brandon Aguilera LD Alajuelense 0,95
Jesse Lingard Manchester United Transfervrij
Cheickhou Kouyate Crystal Palace Transfervrij
Wayne Hennessey Burnley Transfervrij
Dean Henderson Manchester United Gehuurd
Bekijk hier al onze video's
Meer Nottingham Forest
Meer over Nottingham Forest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.