Koningskoppel leidt Dortmund op het nippertje langs Leipzig

Reacties

Borussia Dortmund heeft RB Leipzig zaterdagavond het derde verlies van het seizoen toegebracht: 1-0. Een doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang na een fraaie actie van Ousmane Dembélé was genoeg, al kreeg Dortmund in de slotfase nog bijna de rekening gepresenteerd omdat het de score niet verder had opgevoerd.

Koningskoppel leidt Dortmund op het nippertje langs Leipzig

Tijdens de winterstop was er sprake van een minicrisis in Dortmund, omdat niet BVB maar Leipzig zich tijdens de eerste seizoenshelft presenteerde als voornaamste uitdager van Bayern München. Het Duitse Red Bull-bolwerk begint echter steeds meer scheurtjes te vertonen. De ploeg van trainer Ralph Hasenhüttl ging voor de derde keer op rij onderuit in een uitwedstrijd (eerder al tegen FC Ingolstadt 04 en Bayern München).

Dortmund nam aan de hand van Aubameyang en Dembélé revanche voor de eerste nederlaag van het seizoen. Toen was Leipzig nog met 1-0 te sterk. Vijf maanden later was de defensie van de Bundesliga-sensatie echter niet opgewassen tegen het koningskoppel van de thuisploeg. De eerste twee keer dat het duo er via snelle uitbraken uitkwam, verdween de bal nog over het doel van Péter Gulácsi. In de 35ste minuut kopte Aubameyang echter raak (foto).

De openingstreffer kwam echter voor een groot deel op het conto van Dembélé. De pijlsnelle Fransman controleerde de bal prachtig op de middenlijn, passeerde zijn tegenstanders alsof ze er niet stonden en bereikte met een afgemeten voorzet Aubameyang. Het was alweer zijn achtste assist van het seizoen, meer dan elke andere speler in de Bundesliga en zijn zesde op de Gabonese spits, met zeventien goals topscorer in de Duitse competitie.

Leipzig kon daar pas wat tegenover stellen toen Dortmund na rust twee grote kansen onbenut had gelaten. Marco Reus schoof de bal voorlangs, terwijl Aubameyang op Gulácsi stuitte. In de slotfase miste Reus opnieuw een goede kans op de 2-0. Daarmee verzuimde de thuisploeg te profiteren van de steeds grotere ruimtes die vielen in de defensie van de bezoekers. Op de momenten dat die gevaarlijk werden, greep doelman Roman Bürki goed in.

De gelijkmaker viel daardoor niet toen Leipzig de druk opvoerde. De genadestoot bleef echter ook uit, omdat opnieuw Reus en Matthias Ginter nog twee dotten van kansen lieten liggen. Heel even dacht Leipzig daardoor nog te ontsnappen aan een nederlaag, maar de treffer van Federico Palacios werd afgekeurd wegens buitenspel. Dortmund ontsnapte echter en verkleint het gat met Leipzig tot acht punten. Dat ziet op zijn beurt Bayern één punt uitlopen (vier punten meer).  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.