Koning van de tackle blijft in Tilburg: Llonch tekent nieuw contract

Reacties

Willem II heeft een principe-akkoord bereikt met Pol Llonch over een contract tot medio 2024. Daarmee binden de Tilburgers een van de beste balafpakkers van de Eredivisie.

Koning van de tackle blijft in Tilburg: Llonch tekent nieuw contract
© Pro Shots

De 27-jarige Llonch speelt sinds 2018 voor Willem II. In Tilburg is hij met zijn energie en duelkracht al snel een publiekslieveling geworden. Samen met Driss Sadiki vormde hij op het middenveld het hart van het elftal van dat vorig jaar verrassend als vijfde eindigde. Nu maakt Llonch zich met Willem II op voor een Europees avontuur.

'Deze contractverlenging is voor mijn carrière en ons gezin een belangrijke stap. De club blijft zich ieder jaar verbeteren en ik groei als voetballer en persoon elke dag. Dat die ontwikkeling door de club en supporters gewaardeerd wordt, doet mij erg goed. Ik ben ervan overtuigd dat we samen successen blijven behalen. Ook mijn vrouw en kinderen hebben het in Tilburg naar hun zin. Het leven in Nederland bevalt ons heel goed', aldus Llonch op de site van Willem II.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daar toont ook technisch directeur Joris Mathijsen zich gelukkig: 'Pol heeft zich sinds zijn komst sterk ontwikkeld en is belangrijk geworden in het systeem dat wij spelen.' Mathijsen doelt waarschijnlijk vooral op het vermogen van Llonch om tegenstanders met tackles van de bal te zetten. Afgelopen seizoen slaagde in de Eredivisie niemand daar zo vaak in als hij. Op het gebied van balveroveringen bleven slechts Hicham Faik, Daley Blind en Teun Koopmeiners hem voor. 

Speler Succesvolle tackles Balveroveringen
Llonch, Pol 63 203
Zeefuik, Deyovaisio 59 180
Selahi, Lindon 56 106
Clark, Max 53 196
Harroui, Abdou 49 172
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.