Koning Finale Zidane vervolgt superreeks met winnen van Supercopa

Reacties

Zinedine Zidane is als coach van Real Madrid de koning van de finales. De oefenmeester won met zijn ploeg zondag de Supercopa de España en behoudt daardoor zijn honderd procent score.

Koning Finale Zidane vervolgt superreeks met winnen van Supercopa
© Pro Shots

Zidane heeft Real nu in negen finales geleid en al deze wedstrijden werden gewonnen. De reeks begon in 2016 met het winnen van de Champions League; net als zondagavond werd Atlético Madrid toen na strafschoppen verslagen. In 2016 won Zidane met Real ook de Europese Super Cup (ten koste van Sevilla) en het WK voor clubs. Kashima Antlers moest in laatstgenoemd toernooi genoegen nemen met het zilver.

In 2017 won Real opnieuw de Champions League (finale tegen Juventus) de Europese Super Cup (tegen Manchester United) en het WK (finale tegen Grémio). In dit kalenderjaar pakte Zidane ten koste van Barcelona ook nog de Spaanse Super Cup. Na de Champions League-zege van 2018 (nu werd Liverpool in de eindstrijd verslagen) nam Zidane afscheid, om niet veel later weer terug te keren als eindverantwoordelijke bij de Europese recordkampioen.

Real greep in het afgelopen seizoen naast de landstitel en de Copa del Rey, maar mocht vanwege de nieuwe opzet van de Supercopa toch meedoen in Saoedi-Arabië. Woensdag bereikte Real dankzij een zege op Valencia de finale en daarin werd zondag na penalty's gewonnen van Atlético. Na negen finales weet Zidane dus nog steeds niet hoe het is om eens naast het goud te grijpen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.