Real Madrid pakt hoofdprijs bij thriller in Saoedisch circus

Reacties

Real Madrid heeft voor de elfde keer in de clubgeschiedenis beslag gelegd op de Supercopa de España. De ploeg van Zinedine Zidane won in de finale na strafschoppen van Atlético Madrid.

Real Madrid pakt hoofdprijs bij thriller in Saoedisch circus
© Pro Shots

Penalty's waren nodig geweest omdat Real en Atlético er niet in waren geslaagd om te scoren. De toeschouwers in Jeddah zagen een typische finale, met twee voorzichtige ploegen die vooral niet al te veel risico's wilden nemen. Real had in de eerste helft het meeste balbezit, maar de beste mogelijkheid voor rust was voor Atlético, toen João Félix naast schoot. Kort in de tweede helft deed Luka Jovic namens Real hetzelfde.

De beste kans van de reguliere speeltijd kwam na ruim een uur op naam van Federico Valverde. De middenvelder van Real kon op aangeven van Jovic van dichtbij binnenkoppen, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Atlético kwam daar met de schrik vrij en reageerde met een poging van Kieran Trippier. Thibaut Courtois bewees opnieuw dat hij in vorm is en hield zijn doel schoon.

Real en Atlético kregen het niet voor elkaar om in de reguliere speeltijd te scoren en dus kreeg de finale een verlenging. Dat was eigenlijk niet eens verrassend: de laatste vier finales tussen Real en Atlético werden niet binnen negentig minuten beslist. In de extra speeltijd redde Jan Oblak bij kansen voor Luka Modric en invaller Mariano Diáz en kreeg Real-middenvelder Valverde een rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Álvaro Morata.

Met een man meer probeerde Atlético nog wat te forceren en Courtois moest bij de les blijven. Hij voorkwam een eigen goal van Vinicius Júnior en een treffer van Ángel Correa, waardoor strafschoppen de finale moesten beslissen. Atlético begon dramatisch aan de zogenaamde 'loterij', met missers van Saúl en Thomas Partey. Real miste geen enkele penalty en gaat zo met een goed gevoel weg uit Saoedi-Arabië, waar de strijd om de Supercopa voor het eerst in toernooivorm werd afgewerkt. Daar kwam veel kritiek op, maar Real heeft daar nu zeker geen boodschap aan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.