Komst Aké drijft talent Eric García naar de uitgang

Reacties

Eric García is op de weg naar de uitgang bij Manchester City. De negentienjarige verdediger heeft aan manager Pep Guardiola verteld dat hij zijn volgend jaar aflopende contract niet wil verlengen. Man City presenteerde deze week Nathan Aké, die voor ruim veertig miljoen overkwam van AFC Bournemouth.

Komst Aké drijft talent Eric García naar de uitgang
© Pro Shots

'Ik kan me voorstellen dat hij ergens anders wil spelen', bevestigde Guardiola de vertrekwens tijdens een persmoment in de voorbereiding op het duel met Real Madrid. De Spaanse coach heeft met Aymeric Laporte, John Stones, Nicolás Otamendi en straks dus Aké de beschikking over behoorlijk wat ervaren centrumverdedigers.

García verliet drie jaar geleden de jeugdopleiding van Barcelona om voor zijn kans in de Premier League te gaan. Die kans kwam dit seizoen, mede door blessureleed in de achterste linie werd de Spaanse mandekker dertien keer ingezet in de competitie en kwam hij ook in actie tijdens het Champions League-duel met Dinamo Zagreb.

Man City probeerde in het verleden het contract van García te verlengen, ook omdat zijn voormalige werkgever Barcelona interesse in hem toonde. Nu lijkt de weg vrij voor een terugkeer in Catalonië, als Man City nog wat wil verdienen aan het talent, zal het spoedig over moeten gaan tot een verkoop.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.