Kompany zet wéér een nieuwe pet op: ook investeerder bij Anderlecht

Reacties

Anderlecht gooit het roer weer eens volledig om. Naast zijn rol als speler en coach zal Vincent Kompany ook gaan investeren in de club, zo meldt de Belgische recordkampioen.

Kompany zet wéér een nieuwe pet op: ook investeerder bij Anderlecht
© Pro Shots

Verder zal hoofdaandeelhouder Marc Coucke terugtreden als voorzitter. Zijn taken zullen worden overgenomen door Wouter Vandenhaute, die tot nu toe fungeerde als adviseur.

Het absolute doel van Anderlecht is terugkeren in de top na twee zeer magere seizoenen. In de voortijdig beëindigde jaargang 2019/20 finishte Paars-Wit slechts als achtste, ontoereikend voor Europees voetbal. De verwachtingen waren nog zo hooggespannen toen Anderlecht vorig jaar Kompany strikte als speler én als trainer. Na een dramatische seizoenstart kreeg de verdediger Frank Vercauteren boven zich, waarna de gevallen topclub de weg omhoog weer inzette.

Met financiële inspanningen van het driemanschap Coucke, Vandenhaute en Kompany moet de aansluiting met de top worden hervonden. 'Vandenhaute engageert zich ook om mee in Anderlecht te investeren, net als Vincent Kompany, die ook na 2022 in Anderlecht zal blijven. Kompany wil samen met Vandenhaute Anderlecht weer naar de top brengen', meldt de club.

Het plan 'RSCA '20-'25' wordt dinsdag ter goedkeuring voorgelegd aan de raad van bestuur van de club. Anderlecht maakt duidelijk dat het flink wil inzetten op de jeugd. 'De toptalenten die dit seizoen al furore maakten, zullen ook volgend seizoen schitteren in het Lotto Park en de sportieve staf zal daarnaast zorgen voor gerichte versterkingen. Daarvoor zijn intussen extra middelen voorzien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.