'Anderlecht wil na dramatisch seizoen verder met Nederlanders'

Reacties

Als het aan Anderlecht ligt, spelen Derrick Luckassen en Philippe Sandler ook volgend seizoen in Brussel, meldt Het Laatste Nieuws. Beiden spelen nu op huurbasis in het Constant Vanden Stock Stadion.

'Anderlecht wil na dramatisch seizoen verder met Nederlanders'
© Pro Shots

Luckassen (foto) wordt gehuurd van PSV en kwam dit seizoen tot 21 officiële wedstrijden namens Anderlecht en scoorde daarin één keer. De 24-jarige verdediger miste de laatste drie competitieduels vanwege een knieblessure, maar daarvoor was hij een onbetwiste basisspeler. Luckassen gaf eerder al aan dat hij geen toekomst meer voor zichzelf ziet bij PSV, waar hij nog een verbintenis heeft tot medio 2022.

Ook Sandler heeft nog een contract tot medio 2022 met Manchester City, dat hem in de zomer van 2018 had overgenomen van PEC Zwolle. De 23-jarige verdediger speelde elf officiële wedstrijden voor Anderlecht, maar een knieblessure hield hem al sinds december aan de kant.

Anderlecht beleefde een dramatisch seizoen en na 29 wedstrijden bezette de club een teleurstellende achtste plaats. Al had op de laatste speeldag van de reguliere competitie nog de zesde plaats gepakt kunnen worden en daarmee deelname aan de play-offs. Maar door de coronacrisis is de kans groot dat er niet meer gevoetbald wordt in België en Anderlecht daardoor komend seizoen geen Europees voetbal speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.