Luckassen slaat PSV-deur hard dicht: 'Van Bommel ligt mij niet'

Reacties

Derrick Luckassen ziet absoluut geen toekomst meer voor zichzelf bij PSV. Dat heeft de aan Anderlecht verhuurde verdediger meer dan duidelijk gemaakt in een interview met Het Nieuwsblad, waarin hij ook zijn moeizame relatie met Mark van Bommel bespreekt.

Luckassen slaat PSV-deur hard dicht: 'Van Bommel ligt mij niet'
© Pro Shots

Luckassen heeft bij Anderlecht een rumoerige start achter de rug. De club verkeert in crisis en met het ontslag van technisch directeur Frank Arnesen is de eerste beleidsbepaler al geslachtofferd. Onder Frank Vercauteren, die boven speler-trainer Vincent Kompany is komen te staan, hoopt de club de weg omhoog in te zetten. Hoe groot de problemen in Brussel ook zijn geweest, Luckassen is vooral blij weg te zijn uit Eindhoven. 'Ik heb spijt dat ik ooit voor PSV koos. De trainers, de stad Eindhoven: ik keer er niet meer terug', zegt de 24-jarige verdediger, die tot nu vijf keer in actie kwam voor Anderlecht.

Luckassen heeft bij PSV nog een contract tot medio 2022, maar hij heeft met zaakwaarnemer Mino Raiola bij de club al duidelijk gemaakt dat een terugkeer geen optie is. Dat terwijl er in de voorbije seizoensvoorbereiding toch een bemoedigende herstart was na de huurperiode bij Hertha BSC. 'Ik deed mee in de wedstrijd om de Super Cup en in de Champions League-voorrondes tegen Basel, maar plots verdween ik uit de selectie. Zonder uitleg. Natuurlijk stapte ik naar de trainer, maar het klikt gewoon niet tussen mij en Mark van Bommel. Ik lig hem niet en hij ligt mij niet', zegt de voormalig AZ'er.

Volgens Luckassen is hij nooit goed begeleid in Eindhoven sinds zijn transfer in 2017. 'Niet door de eerste trainer Phillip Cocu en niet door Van Bommel. Mogelijk loste ik zelf de verwachtingen niet in, maar als jonge speler moet je niet aan je lot worden overgelaten. Soms miste ik een arm om mijn schouder. John van den Brom deed dat wel bij AZ. Nee, ik haat Van Bommel niet. Ik ga hem ook niet neerkloppen als ik hem tegenkom. Gewoon handje geven en doorlopen. Hij had zijn visie en ik de mijne, maar Van Bommel zal nog lang bij PSV zitten. Daarom keer ik er zeker niet meer terug.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.