Kompany komt met radicale oplossing voor overvolle speelkalender

Reacties

Vincent Kompany heeft een tamelijk radicaal idee geopperd om het aantal blessures door toedoen van de overvolle speelkalender in te dammen. De trainer van Burnley stelde voor een maximaal aantal wedstrijden per seizoen voor profvoetballers in te stellen.

Kompany komt met radicale oplossing voor overvolle speelkalender
© Pro Shots

Burnley is het Premier League-seizoen met één punt uit vijf duels moeizaam begonnen en al vroeg in het seizoen kampt de promovendus met een fors aantal blessures in de selectie. Volgens Kompany heeft dat alles te maken met het buitenproportionele aantal wedstrijden dat spelers tegenwoordig moeten spelen. Zelf kampte hij aan het einde van zijn spelersloopbaan ook regelmatig met fysieke malheur.

Daarom denkt de Belg dat het verstandig is om het aantal wedstrijden te beperken door een limiet te stellen. 'Voor spelers in de top, die ook voor de nationale ploeg uitkomen en in al die andere competities spelen, moet het aantal wedstrijden beperkt worden', zei Kompany op een persconferentie. 'Zet er een limiet op. Het is niet aan mij om daar een getal aan vast te hangen, maar zo'n 60 tot 65 wedstrijden?'

Bruno Fernandes was afgelopen seizoen de speler in Europa met de meeste wedstrijden. Hij kwam voor club en land samen 70 keer in actie. Liefst 13 spelers speelden 65 keer of meer en 25 spelers bereikten de grens van 60 wedstrijden. Manchester City-middenvelder Rodri kwam tot 66 wedstrijden vorig seizoen, waarover hij zelf al de noodklok luidde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.