Kompany is terug: 'Dit was elke minuut revalideren waard'

Reacties

Voor Vincent Kompany kreeg de gewonnen League Cup-finale een gouden randje. De Belg scoorde en zette zo een streep onder een lange periode van blessureleed.

Kompany is terug: 'Dit was elke minuut revalideren waard'

Kompany speelde sinds het seizoen 2014/15 slechts vijftig wedstrijden voor Manchester City en miste bijvoorbeeld ook het EK in Frankrijk wegens blessureleed. Tegen Arsenal (0-3) was Kompany zondag goed voor de tweede treffer van City. 'Ik had al zo'n voorgevoel', glunderde de mandekker in gesprek met Sky Sports.

De lange revalidatieperiodes waren het waard, aldus Kompany. 'Je wil die zes maanden keihard werken voor dit moment. Het was elke minuut waard om hier te kunnen staan.' Toch heeft de Belg ook een nuchtere kijk op de wedstrijd. 'Als je een basisplek krijgt moet je gewoon je werk doen. Het was een lastig duel, waarin de ruimtes groot waren voor Arsenal en ons. Ik ben trots op de teamprestatie. 0-3 winnen op Wembley is knap tegen elke tegenstander.'

Guardiola
Voor manager Pep Guardiola was het zijn eerste prijs met Manchester City. Nadat de Catalaan erg succesvol was met Barcelona en Bayern München kon hij nu ook een prijs omhooghouden in Engeland. 'Dit is een prijs voor Manchester City, niet voor mij. Er zijn titels die belangrijker zijn dan deze, maar we zijn uiteraard erg blij.'

Voor Manchester City gaat de jacht op prijzen gewoon weer door na de League Cup-finale. The Citizens staan op ruime voorsprong bovenaan in de Premier League, terwijl ook de kwartfinale van de Champions League binnen handbereik ligt. Het FC Basel van Ricky van Wolfswinkel werd in de heenwedstrijd van de achtste finale met 0-4 verslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.