City overklast Arsenal en schenkt Guardiola eerste prijs

Reacties

Manchester City heeft zondag de League Cup gewonnen door Arsenal te verslaan. Op Wembley werden The Gunners met klinkende cijfers opzij gezet: 0-3. Voor manager Pep Guardiola is het zijn eerste prijs sinds hij in 2016 neerstreek in Engeland.

City overklast Arsenal en schenkt Guardiola eerste prijs

De eindverantwoordelijke van The Citizens raakte voor de aftrap in Londen al in opspraak. De Engelse voetbalbond klaagde de Spanjaard aan voor het herhaaldelijk maken van een politiek statement, maar ook voor de finale kwam Guardiola met een geel lintje het veld op. Met dit lintje spreekt de trainer zich uit in de discussie rondom de Catalaanse onafhankelijkheid en dat mag niet van de FA.

Pep Guardiola kan in vete met de Engelse voetbalbond rekenen op de steun van de Manchester City-fans.
Pep Guardiola kan in vete met de Engelse voetbalbond rekenen op de steun van de Manchester City-fans.

Guardiola zag zijn City goed beginnen op Wembley. Hoewel Arsenal de eerste kans kreeg – het lukte Pierre-Emerick Aubameyang niet om van dichtbij de bal langs keeper Claudio Bravo te krijgen – was het City dat op voorsprong kwam. Sergio Agüero gebruikte na een lange bal van Bravo zijn lichaam goed en wipte vervolgens op mooie wijze de bal over goalie David Ospina heen.

Ook in de tweede helft domineerde City en na een klein uur resulteerde dat in de 0-2. Uit een corner van Kevin De Bruyne bracht İlkay Gündogan de bal opnieuw in en Vincent Kompany werkte al vallend binnen. Enkele minuten later liet ook David Silva zich zien. De Spaanse middenvelder draaide kort weg in het strafschopgebied en liet Ospina kansloos in de verre hoek: 0-3.

City maakt door de winstpartij in de finale van de strijd om de League Cup nog steeds kans op drie prijzen in dit seizoen. Naar alle waarschijnlijkheid worden The Citizens kampioen van Engeland, terwijl na een 0-4 overwinning op FC Basel een plek in de kwartfinale van de Champions League lonkt. Smetje op het seizoen is de uitschakeling in het FA Cup-toernooi. Wigan Athletic verraste de koploper vorige week in de achtste finale: 0-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.