Kompany haalt landgenoot met RKC-verleden naar Premier League

Reacties

Hannes Delcroix speelt voortaan voor Burnley. De 24-jarige Belgische verdediger komt over van Anderlecht en tekende op Turf Moor een contract tot medio 2026, waart hij herenigd wordt met zijn oude trainer Vincent Kompany.

Kompany haalt landgenoot met RKC-verleden naar Premier League
© Pro Shots

De beide clubs doen geen uitspraak over het transferbedrag dat met de overgang gemoeid is, de Vlaamse publieke omroep Sporza rept van een bedrag van drie miljoen euro, dat met bonussen nog kan stijgen tot vijf miljoen. Delcroix spreekt op de website van Burnley uit dat het allemaal erg snel ging. ‘Ja, ik heb met Kompany aan de telefoon gehangen en daarna ben ik hierheen gevlogen. Dit is voor mij een grote kans in de beste competitie ter wereld.’

Delcroix doorliep het laatste deel van zijn opleiding tot profvoetballer bij Anderlecht, de club waar hij ook de laatste jaren speelde. In seizoen 2019/20 werd hij verhuurd aan RKC Waalwijk. In het geel-blauw kwam hij tot 23 Eredivisie-optredens voordat het coronavirus een vroegtijdig einde maakte aan een seizoen dat voor RKC anders met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in degradatie was uitgemond. Bij de Belgische recordkampioen was Delcroix lang niet altijd zeker van een basisplaats.

Delcroix is de zoveelste aanwinst van The Clarets deze zomer, die inmiddels een kleine honderd miljoen euro hebben uitgegeven om niet gelijk retour te moeten naar het Championship. De vier duurste aanwinsten zijn Zeki Andoumi (gekomen van FC Basel), James Trafford (Manchester City), Jordan Beyer (Borussia Mönchengladbach) en Sander Berge (Sheffield United).

Bekijk hier al onze video's
Meer H. Delcroix
Meer over H. Delcroix
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.