Deze oude bekenden hadden een rol op een goedgevulde Europese avond

Reacties

Er werden donderdagavond liefst 31 wedstrijden afgewerkt in de play-offs van de Europa League en Conference League. VI ging de Europese velden af op zoek naar bekende namen.

Deze oude bekenden hadden een rol op een goedgevulde Europese avond
© Imago
HJK
HJK
1 - 0
Silkeborg
Silkeborg

Fabian Serrarens en Jukka Raitala gaan mogelijk de Europa League in met HJK. DE voormalig back van SC Heerenveen speelde de hele wedstrijd tegen Silkeborg, Serrarens kreeg geen speeltijd. Voor de spits is het zijn tweede buitenlandse avontuur, hij streek begin 2022 neer in Finland.

Ferencváros
Ferencváros
4 - 0
Shamrock Rovers
Shamrock Rovers

Het moet wel heel gek lopen wil Mats Knoester niet zijn debuut in de Europa League gaan maken. De verdediger slaagde er met Ferencváros niet in om de Champions League-voorrondes te overleven, maar na een eclatante overwinning op Shamrock Rovers is de returnwedstrijd een formaliteit. Zo ziet het voetballeven van Knoester, die veel speeltijd krijgt in Hongarije, er weer mooi uit na de degradatie met Heracles Almelo vorig seizoen.

Apollon Limassol
Apollon Limassol
1 - 1
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus

Alles ligt nog open tussen Apollon Limassol en Olympiakos Piraeus, Rangelo Janga maakte zijn vierde doelpunt in Europees verband. In het verleden stond hij met clubs als FK Astana en AS Trencín in de voorportalen van de Champions League en Europa League, door zijn goal houdt Limassol uitzicht op een plek in de Europa League.

BSC Young Boys
BSC Young Boys
0 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Vorig seizoen werd Anderlecht nog uitgeschakeld door Vitesse, dit seizoen lonkt de groepsfase van de Conference League wel. Dat was te danken aan voormalig RKC Waalwijk-verdediger Hannes Delcroix, die de enige treffer van de wedstrijd maakte.

FC Zürich
FC Zürich
2 - 1
Heart of Midlothian
Heart of Midlothian

Liefst vier oude bekenden bij de thuisclub, hoewel Jonathan Okita geen speeltijd kreeg. Karol Mets en de snel bij Willem II en FC Emmen vertrokken Donis Avdijaj hadden een basisplaats, (voormalig) PSV- en Feyenoord-target Wilfried Gnonto viel in.

Malmö FF
Malmö FF
3 - 1
Sivasspor
Sivasspor

Niklas Moisander speelde als speler van Ajax en AZ in totaal vier seizoenen in de Europa League, een vijfde seizoen komt er mogelijk bij via Malmö FF. Moisander droeg zelf bij aan de ruime overwinning door de 3-1 voor zijn rekening te nemen. Kort na dat doelpunt viel Sergio Peña in bij de Zweden.

Maccabi Tel Aviv
Maccabi Tel Aviv
1 - 0
Nice
Nice

OGC Nice zou in de Conference League een outsider zijn, maar de Fransen moeten eerst het hoofdtoernooi zien te bereiken. Door een doelpunt van Stipe Perica (ex-NAC Breda) wordt dat nog lastig. Calvin Stengs kon als basisspeler niets uitrichten tegen Maccabi Tel Aviv, Pablo Rosario deed alleen de laatste twaalf minuten mee. Bij de Israëliërs stonden ook voldoende bekende namen op het veld. Voormalig PSV-spits Eran Zahavi had samen met Joris van Overeem een basisplaats, Brandley Kuwas viel in voor de laatste vijf minuten.

CSKA Sofia
CSKA Sofia
1 - 0
FC Basel
FC Basel

Het werd een Nederlands onderonsje in Bulgarije, Menno Koch en Jurgen Mattheij trokken uiteindelijk aan het langste eind in de strijd met Wouter Burger. De voormalig Feyenoorder verliet tien minuten voor tijd het veld.

Pyunik Erevan FC
Pyunik Erevan FC
0 - 0
Sheriff Tiraspol
Sheriff Tiraspol

Kay Tejan wacht nog steeds op zijn eerste doelpunt na het verwezenlijken van zijn voetbaldroom. De spits trok van TOP Oss naar FC Sheriff en ging zo in een jaar van de amateurs naar de Champions League. In het voorportaal van het elitetoernooi lukte het niet, de weg naar de Europa League ligt nog helemaal open.

FC Vaduz
FC Vaduz
1 - 1
Rapid Wien
Rapid Wien

Ferdy Druijf redde de avond als invaller bij Rapid Wien. De Nederlandse spits stond nog geen tien minuten in het veld toen hij op aangeven van Yusuf Demir de 1-1 maakte. Heel overtuigend was het allemaal niet tegen de nummer negen op het tweede niveau van Zwitserland.

Gent
Gent
0 - 2
Omonia Nicosia
Omonia Nicosia

De Europa League is misschien te hoog gegrepen voor AA Gent, dat na een aardige start in de eigen competitie het af liet weten tegen Omonia Nicosia. Voormalig SC Heerenveen-speler Sven Kums kon daar niets aan veranderen.

1. FC Köln
1. FC Köln
1 - 2
FC Fehérvár
FC Fehérvár

1. FC Köln heeft de schade flink beperkt gehouden na een vroege rode kaart van Julian Chabot. De ex-verdediger van Sparta Rotterdam en FC Groningen ging al na twintig minuten in de fout door een doorgebroken speler neer te leggen. Trainer Steffen Baumgart liet ook na het wegvallen van een verdediger Kingsley Ehizibue op de bank zitten. FC Köln gaf na de rode kaart voor Chabot een 1-0 voorsprong weg, maar in de returnwedstrijd kan alsnog een plaats in de Conference League afgedwongen worden.

West Ham United
West Ham United
3 - 1
Viborg
Viborg

Clint Leemans, Justin Lonwijk en Jay-Roy Grot wisten dat het loodzwaar ging worden na de loting tegen West Ham United, een stunt lijkt er niet in te zitten voor het trio. Alle drie hadden ze een basisplaats tegen de Engelsen, waar Gianluca Scamacca met zijn eerste doelpunt sinds zijn komst naar de Premier League de score opende. Scamacca kopte simpel binnen na een voorzet. In de tweede helft werd de klus geklaard.

Austria Wien
Austria Wien
0 - 2
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Met linksback Ferdi Kadioglu heeft Fenerbahçe zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft richting Europa League-deelname. De goals vielen aan het begin en aan het einde van de wedstrijd, Fener profiteerde in de slotminuut van een overtalsituatie na rood voor Lucas Galvão van Austria Wien. Kadioglu speelde de hele wedstrijd.

Partizan Belgrado
Partizan Belgrado
4 - 1
Hamrun Spartans
Hamrun Spartans

FK Partizan scoorde viermaal, maar spits Queensy Menig kon geen doelpunten meepikken. De ex-aanvalle van Ajax, PEC Zwolle en FC Twente werd na een uur gewisseld, toen Partizan al driemaal had gescoord. Menig speelde vorig seizoen ook al in de Conference League met de Serviërs, de club werd in de achtste finale uitgeschakeld door Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.