Kompany en Ten Rouwelaar vinden prijzig alternatief na afwijzing Verbruggen

Reacties

Vincent Kompany heeft eindelijk zijn Premier League-doelman gevonden. De manager van het gepromoveerde Burnley was lang op zoek naar een nieuwe sluitpost, maar vond succes bij zijn oude liefde Manchester City. James Trafford is de nieuwe goalie.

Kompany en Ten Rouwelaar vinden prijzig alternatief na afwijzing Verbruggen
© Pro Shots

Maandenlang zette Kompany vol in op de komst van Jong Oranje-doelman Bart Verbruggen. De Bredanaar maakte indruk bij Anderlecht, maar al voor zijn grote doorbraak als eerste doelman probeerde de Belg de talentvolle goalie te strikken. Voor vijf miljoen euro was Verbruggen op te halen afgelopen zomer, maar de Nederlander kreeg geen werkvergunning voor het Championship.

Deze zomer zette Kompany opnieuw in op Verbruggen. Dat idee werd geïnspireerd door keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar. De oud-doelman had Verbruggen al meegenomen van NAC Breda naar Anderlecht en was overtuigd van de kwaliteiten van zijn voormalig pupil. Verbruggen koos echter voor Brighton & Hove Albion, waardoor de blik van The Clarets op een alternatief gericht moest worden.

Dat alternatief werd Trafford. De doelman van de beloften van de Engelse nationale ploeg maakte de afgelopen anderhalf jaar indruk onder de lat bij Bolton Wanderers. City verhuurde de talentvolle sluitpost om ervaring op te doen en in de League One stond Trafford zijn mannetje.

Het leverde een transfer op naar Burnley. Op Turf Moor tekent Trafford een contract voor vier seizoenen. De promovendus betaalt ruim zeventien miljoen euro voor de doelman, terwijl dat bedrag nog kan oplopen tot bijna 22 miljoen euro. Aan Ten Rouwelaar nu de taak om Trafford klaar te stomen voor de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.