Kompany beleeft op bezoek bij Luton Town primeur in Premier League

Burnley heeft dinsdagavond op bezoek bij Luton Town zijn eerste overwinning van het seizoen in de Premier League geboekt. Het was voor manager Vincent Kompany ook zijn eerste zege op het hoogste niveau in Engeland.

Luton Town
Luton Town
1 - 2
Burnley
Burnley

Vorig seizoen kroonde Burnley zich tot kampioen in het Championship, waardoor het promoveerde naar de Premier League. Luton Town volgde via de play-offs en debuteerde daardoor dit seizoen in de Premier League. Afgelopen zaterdag boekte het daarin ook zijn eerste overwinning; Everton werd met 1-2 verslagen. Burnley stond voor het duel van dinsdag nog op nul zeges en bezette de voorlaatste plaats.

Na een klein half was Josh Brownhill als eerste dicht bij een treffer, maar de inzet van de Burnley-middenvelder ging net naast. Vijf minuten later meldde ook Luton Town zich en zorgde Chiedozie Ogbene voor gevaar. Net toen beide clubs met een 0-0 stand de kleedkamers leken op te zoeken, was het raak voor de bezoekers. Lyle Foster rondde een steekpass van Sander Berge uiterst koel af.

Het was alweer het derde doelpunt van Foster dit seizoen in de Premier League. De spits uit Zuid-Afrika werd afgelopen zomer overgenomen van Westerlo en dat bleek een voltreffer. In de 69ste minuut kwam Tahith Chong binnen de lijnen bij de thuisclub, maar twee andere invallers zorgden voor de 1-1. Op aangeven van Reece Burke zorgde Elijah Adebayo in de 84ste minuut voor de gelijkmaker.

De vreugde van het thuispubliek was echter van korte duur, aangezien de eveneens ingevallen Jacob Bruun Larsen een minuut later van afstand de eindstand bepaalde op 1-2. Het leverde Kompany een primeur op en Burnley komt daardoor nu in punten op gelijke hoogte met Luton Town. Beide gepromoveerde clubs hebben nu vier punten uit zeven wedstrijden.