Kommer en kwel in Waalwijk: RBC als schrikbeeld

Reacties

Zelfs na bijna een volledige helft met een man meer op het veld te hebben gestaan, lukte het RKC Waalwijk niet om ook maar een puntje te pakken tegen Vitesse. De 1-2 nederlaag in eigen huis was tekenend voor het tot nu toe dramatische seizoen voor de Brabanders.

Kommer en kwel in Waalwijk: RBC als schrikbeeld
© Pro Shots

Nog nooit beleefde RKC zo'n slechte seizoenstart als dit jaar in de Eredivisie. In 23 voorgaande Eredivisie-seizoenen pakte de club altijd wel meer dan één schamel puntje. Dat is wat er nu voor RKC overblijft na acht wedstrijden Eredivisie-voetbal. De 26 tegendoelpunten staan ook allesbehalve mooi op het cv van de manschappen van trainer Fred Grim.

De seizoenstart van RKC is niet alleen cijfermatig slecht, op het veld komt het er ook lang niet altijd uit. Tegen Vitesse kwam de thuisclub na iets meer dan vijftig minuten in een overtalsituatie terecht. Vitesse-verdediger Julian Lelieveld kreeg rood na het veroorzaken van een penalty en Clint Leemans schoot vervolgens raak voor de 1-1.

In de veertig minuten die volgden was RKC niet bij machte om de voorsprong te pakken. Dat zelfs het punt nog weggegeven werd tegen het tiental van Vitesse, is illustrerend voor wat een heel vervelend seizoen kan worden. De lijstjes met negatieve records moeten er maar eens bij gepakt worden.

Teleurstelling bij Hans Mulder na weer een slecht resultaat in de Eredivisie.
Teleurstelling bij Hans Mulder na weer een slecht resultaat in de Eredivisie.

In het seizoen 2005/06 presteerde RBC Roosendaal het om slechts negen punten te pakken in een heel seizoen. Met slechts één overwinning en zes remises daalde de ploeg af naar het tweede niveau. In dat seizoen kreeg RBC liefst negentig doelpunten om de oren.

Als we gaan rekenen met de huidige cijfers van RKC, zal provinciegenoot RBC met gemak onttroond worden als de 'prestaties' van RKC zich zo doorzetten. Dan eindigt de huidige hekkensluiter van de Eredivisie op vier of vijf punten en met een beetje pech op 111 tegendoelpunten. Een pleister op de wond: mocht dit inderdaad gebeuren, zal RKC niet alleen dit tegentreffersrecord in handen hebben. In 1959 eindigde SHS (later Holland Sport) immers ook op 111 tegentreffers.

In dat seizoen vormden Sparta Rotterdam, Rapid JC en Fortuna '54 de topdrie van Nederland. Wat er wel niet kan veranderen in de voetballerij… Het is iets waar RKC zich maar aan vast moet houden. De club zit in de hoek waar de klappen vallen, maar het seizoen is nog lang. RKC scoorde in meer dan de helft van de wedstrijden en is dan ook al halverwege om het negatieve record van FC Volendam (slechts zestien gemaakte goals in één seizoen, 1971/1972) te ontlopen. Het is tenminste iets.

Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.