Kökçü vol vertrouwen richting Union Berlin: 'Negen punten halen in De Kuip'

Reacties

Feyenoord ontvangt donderdagavond Union Berlin in De Kuip en middenvelder Orkun Kökçü vindt dat de formatie van Arne Slot voor niets minder dan drie punten moet gaan. De Rotterdammers gaan in Groep E van de Conference League na twee speelrondes aan de leiding.

Kökçü vol vertrouwen richting Union Berlin: 'Negen punten halen in De Kuip'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Union Berlin
Union Berlin

Kökçü weet wat Feyenoord te wachten staat bij het bezoek van Union Berlin, de huidige nummer vijf van de Bundesliga. 'We hebben hen goed geanalyseerd. Ze doen het redelijk goed in de Bundesliga en het is een team dat veel energie in de wedstrijd stopt', verklaarde de middenvelder tijdens een persconferentie.

Motivatie
De 11-voudig international van Turkije kreeg de vraag of de ruime zege van Ajax op Borussia Dortmund, eveneens een Duitse tegenstander, extra motiverend werkt voor Feyenoord. 'We hopen op net zo'n goed resultaat als voor Ajax, maar we zijn sowieso gemotiveerd. Ik kan niet wachten tot morgen. We kunnen voor het eerst sinds lange tijd weer overwinteren in Europa.'

Feyenoord was eind september in eigen huis te sterk voor Slavia Praag (2-1) en heeft volgens Kökçü ook de kwaliteiten om Union Berlin te verslaan. 'Feyenoord moet in drie Europese wedstrijden in De Kuip negen punten halen. Ik denk dat het een mooie wedstrijd gaat worden. Duitse ploegen staan bekend om hun fysieke kwaliteiten en de energie die ze in een wedstrijd stoppen, maar wij nu ook', gaf Kökçü aan.

Nieuwe rol
Na het sterke optreden tegen Slavia Praag wist Feyenoord in de Eredivisie niet meer te winnen. Voor de interlandperiode was Vitesse te sterk (2-1) en vorige week hield RKC Waalwijk de Rotterdammers van een overwinning (2-2). 'We hebben tegen RKC genoeg kansen gecreeërd, maar als je dan niet scoort is het net alsof je slecht speelt. Ik maak me geen zorgen na die wedstrijd. We proberen elke wedstrijd de dominante ploeg te zijn en dat lukte ook al vaak. Ik denk dat we dat tegen Union Berlin ook kunnen zijn', aldus Kökçü.

De middenvelder heeft bij Slot een meer controlerende rol dan onder Dick Advocaat en voelt zich steeds meer vertrouwd op zijn nieuwe positie. 'Ik heb even nodig gehad om te wennen, maar de trainer heeft me duidelijk uitgelegd wat hij van mij verwacht. Ik probeer het zo goed mogelijk in te vullen en dat gaat mij steeds beter af. Vorig seizoen was het bij mij zowel aanvallend als verdedigend net niet. Ik moest meer gaan geven. Nu houd ik het in balbezit simpel en verdeel het spel wat meer. Ik geef meer en maakt meer meters met een hogere intensiteit.'

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
4
2
0
11-6
+5
14
2
Slavia Praag
6
2
2
2
8-7
+1
8
3
Union Berlin
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Maccabi Haifa
6
1
1
4
2-7
-5
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.