Kökcü maakt schitterend eerste doelpunt voor Benfica

Orkun Kökcü heeft zaterdagavond voor het eerst gescoord voor Benfica in een officiële wedstrijd. Daarmee droeg de middenvelder bij aan een zorgeloze zege op Vitória SC, dat door een vroege rode kaart het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man minder speelde en zijn eerste puntenverlies van dit seizoen leed.

© TV Direto
Benfica
Benfica
4 - 0
Vitória Guimarães

Kökcü is sinds zijn transfer van Feyenoord een vaste basisspeler bij Benfica en verscheen ook zaterdag, in de vierde speelronde van het seizoen in de Portugese Primeira Liga, weer aan de aftrap. Benfica kwam door een eigen goal van Jorge Filipe Oliveira Fernandes op voorsprong en in de negentiende minuut werd João Mendes al naar de kant gestuurd. De middenvelder kreeg rood na een overtreding waarbij hij veel te hoog zat met zijn been en Nicolás Otamendi op het hoofd raakte.

Met een man meer had Benfica weinig last van Vitória. Ángel Di María maakte de 2-0 en vlak voor rust tekende Kökcü voor de derde goal van de avond. Dat was een doelpunt van grote schoonheid: Di María legde de bal klaar voor de aanstormende Kökcü, die vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot. Kort na rust verzorgde Fredrik Aursnes de 4-0 en daar hield Benfica het bij.

Voor Benfica betekent dit de derde overwinning op rij, nadat de openingswedstrijd tegen Boavista nog met 3-2 verloren was. FC Porto en Sporting Portugal zijn nog foutloos: zij spelen zondag hun vierde wedstrijd van het seizoen.