Kökçü in Klassieker met aangepaste aanvoerdersband

Reacties

Orkun Kökçü zal zondag in De Klassieker met een aangepaste aanvoerdersband op het veld verschijnen in de Johan Cruijff Arena. Op de band prijkt de tekst 'Respect voor iedereen'.

Kökçü in Klassieker met aangepaste aanvoerdersband
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Kökçü geeft hiermee op zijn eigen manier invulling aan de OneLove-campagne. De Feyenoord-aanvoerder liet zondag al weten dat hij net als in oktober de OneLove-aanvoerdersband niet zou gaan dragen, omdat hij zich daar uit geloofsovertuiging niet prettig bij voelt. Kökçü voegde toe dat hij met de club op zoek zou gaan naar een alternatief voor komende zondag.

Dat alternatief is dus een aangepaste aanvoerdersband. 'Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan de achterliggende boodschap van deze actie, namelijk een statement tegen racisme en discriminatie', zegt Kökçü op de Feyenoord-website. 'De tekst op onze aanvoerdersband, die ik ook zondag weer met trots zal dragen, dekt voor mij beter de lading en past bovendien beter bij mij.'

Arne Slot zal tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax het OneLove-speldje dragen. Verder vraagt Feyenoord via zijn digitale kanalen aandacht voor de OneLove-campagne, die in 2020 werd gestart door de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.