Koevermans en Dzsudzsák bezorgen PSV zege

PSV heeft zonder in grote problemen te komen met 2-0 het uitduel met FC Groningen gewonnen. De coach van de Brabanders, Fred Rutten, had de van een blessure teruggekeerde Orlando Engelaar een basisplaats toebedeeld. Dit ging ten koste van Timmy Simons. Danny Koevermans had ook een plek bij de eerste elf en maakte deze uitverkiezing volledig waar.

De eerste helft voltrok zich in een matig tempo. FC Groningen kampt nog steeds met een gebrek aan zelfvertrouwen en PSV speelde met liefde de rol van afwachtende partij. De enige kansen in het eerste bedrijf waren voor Mike Zonneveld, die Andreas Isaksson trof, en Otman Bakkal die zijn kopbal knap gered zag worden door Luciano.

In de tweede helft namen de bezoekers het initiatief en ging Balázs Dzsudzsák zich meer met de wedstrijd bemoeien. Na ruim een leverde de Hongaar een panklare voorzet af die Koevermans eenvoudig kon inkopppen: 0-1.

Tien minuten voor tijd was hetzelfde duo verantwoordelijk voor de beslissing. Dzsudzsák gaf de voorzet, Koevermans volleerde de uitstekende assist met een rake knal in de verre hoek. De Eindhovenaren speelden daarna zonder problemen de wedstrijd uit.