Koeman ziet recordaankoop Sigurdsson komen en laat Barry gaan

Reacties

De transfer van Gylfi Sigurdsson (27) naar Everton nadert dan echt zijn afronding. Zowel BBC als Sky Sports meldt dinsdagavond dat de club van manager Ronald Koeman een akkoord heeft bereikt met Swansea City over een transfersom van circa vijftig miljoen euro.

Koeman ziet recordaankoop Sigurdsson komen en laat Barry gaan

Swansea hield lang vast aan de vraagprijs van 55 miljoen euro, maar heeft nu toch water bij de wijn gedaan. Sigurdsson zal waarschijnlijk woensdag arriveren op Goodison Park voor de medische keuring. De IJslandse middenvelder, die in drie seizoenen 30 keer scoorde voor The Swans, wordt de duurste aankoop in de clubhistorie van Everton.

Tot nu toe was Romelu Lukaku de speler voor wie Everton het meeste geld neertelde. De Belgische spits kwam drie jaar geleden voor 35 miljoen euro over van Chelsea en maakte die transfersom met 87 treffers in 166 duels meer dan waar. Het resulteerde deze zomer in een vertrek naar Manchester United, dat 85 miljoen euro voor hem neertelde.

Door het vertrek van Lukaku, van wie Everton afgelopen seizoen voor een groot deel afhankelijk was voor zijn productie, was Koeman op zoek naar doelpuntenmakers. De oud-international kondigde onlangs al aan nog een spits aan de selectie te willen toevoegen. The Toffees haalden al voor honderd miljoen euro aan spelers, onder wie Davy Klaassen.

Barry
Koeman nam deze dinsdag afscheid van Gareth Barry. De 36-jarige middenvelder tekent voor één seizoen bij West Bromwich Albion. Barry, goed voor 628 competitieduels in het shirt van Aston Villa, Manchester City en Everton, heeft nog slechts vijf wedstrijden nodig om het Premier League-record van Ryan Giggs te verbreken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.