Transferrevolutie op komst in de Premier League

Reacties

De Premier League staat aan de vooravond van een drastische verandering van de transfermarkt. Vanaf komend seizoen is handelen na de start van competitie mogelijk niet meer toegestaan.

Transferrevolutie op komst in de Premier League

Volgens The Telegraph zijn de plannen in een vergevorderd stadium. De verwachting is dat over een maand de nieuwe afspraken worden goedgekeurd, als in september de twintig clubs uit de Premier League bij elkaar komen. Een ruime meerderheid tekent zich af voor de aanpassing van de transferdeadline.

Als het groene licht daadwerkelijk komt, dan kunnen clubs in de Premier League alleen nog zaken doen op de transfermarkt tot de start van het nieuwe seizoen. Uitzondering zal zijn de verkoop van spelers aan het buitenland, waar de markt nog wel open is.

De problemen werden zaterdag onder woorden gebracht door Swansea City-manager Paul Clement na het duel met Southampton (0-0). The Swans moesten het doen zonder Gylfi Sigurdsson, die met zijn hoofd bij een transfer naar Everton is. Bij The Saints ontbrak Virgil van Dijk officieel door een virus, maar bij de Oranje-international speelt de wens over te stappen nadrukkelijk.

'Er is frustratie hier en ongetwijfeld ook bij Southampton', zei Clement over de onzekerheid over de afwezigen vanwege transferperikelen. 'Als de transfermarkt sluit voor de start van het seizoen, is alles duidelijk en kunnen we verder gaan met het voetbal. We hebben er vorige week over gesproken tijdens een bijeenkomst van de managers. Een meerderheid van de clubs is voor.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.