Koeman ziet oorzaak voor krampgevallen bij Ajax - PSV

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman wijst het gebrek aan topduels als reden aan voor het hoge aantal krampgevallen bij Ajax - PSV. De spelers vielen in de slotfase bij bosjes om.

Koeman ziet oorzaak voor krampgevallen bij Ajax - PSV

De intensiteit bij Ajax - PSV lag hoog, maar dat eiste in de laatste fase van de wedstrijd zijn tol. Veel spelers konden het niet meer belopen en kregen kramp. Koeman was zaterdagavond aanwezig in de Johan Cruijff Arena en zag het van dichtbij gebeuren. 'Er zijn te weinig wedstrijden op dit niveau, omdat de spelers niet getraind zijn op het spelen van topwedstrijden iedere drie dagen. Daar ligt het aan', zei Koeman bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Koeman liep de Engelse bondscoach Gareth Southgate tegen het lijf, die in Amsterdam was vanwege Ajax-debutant Jordan Henderson. Henderson maakte een transfer naar Ajax om zijn kansen op het EK te vergroten. Koeman. 'Ja, ik heb hem gesproken. Hij zal ook over Henderson zijn keuzes moeten maken. Vandaar dat hij er was. Ik was donderdag met Nigel de Jong (technisch directeur KNVB, red.) bij de training van Ajax. Je ziet dat Henderson een speler is die richting jongere en buitenlandse spelers de kar trekt. Ik vind het een aanwinst.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.