Koeman ziet ook voordeel in het treffen van Frankrijk in de groepsfase

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft kort na de EK-loting een reactie gegeven. Hij gaf aan dat de loting 'slechter had gekund' en dat hij verwacht dat kwalificatie voor de volgende ronde moet kunnen.

Koeman ziet ook voordeel in het treffen van Frankrijk in de groepsfase
© Pro Shots

Bij de NOS verscheen Koeman voor de camera. Voor de loting had hij ook al kort een interview gegeven en gaf daarin gekscherend aan dat het misschien beter was om een land te treffen waar hij nog niet zoveel tegen had gespeeld de afgelopen jaren. Koeman doelde uiteraard op Frankrijk, tegen wie Nederland al viermaal speelde onder Koeman. Daar komt op het EK dus een vijfde keer bij.

'Misschien moet je het niet denken. Want als je erover nadenkt, gebeurt het blijkbaar ook', lachte Koeman als een boer met kiespijn. 'De landen in Pot 1 zijn allemaal sterk, maar de laatste jaren hebben we zo vaak tegen Frankrijk gespeeld... We kunnen er niets aan veranderen. Het is misschien een voordeel dat we ze dan niet kunnen treffen tot aan de finale', blikte Koeman vooruit.

Over de loting was Koeman verder niet ontevreden. 'Ik denk dat we niet ongunstig geloot hebben. Het zou moeten kunnen om door te gaan naar de volgende ronde.' Op het gebied van speelsteden was het misschien wel een teleurstellende loting. Als Nederland in een andere groep was ingedeeld, had het mogelijk een stuk dichter bij de Nederlandse grens gespeeld. De stadions van Borussia Dortmund en Schalke 04 worden namelijk gebruikt tijdens het komende EK. Nu speelt Oranje in Berlijn, Hamburg en Leipzig.

'We hadden het liever anders gezien qua speelsteden', aldus Koeman. De bondscoach is echter blij dat het eindtoernooi relatief dichtbij is. 'Ik vind het goed dat het in Duitsland is, want dat zorgt er toch voor dat veel fans erheen gaan. Het was iets makkelijker voor iedereen geweest als het dichterbij was geweest. We hebben nog geen definitief besluit genomen over het basiskamp. We hebben opties gezien buiten Leipzig of andere plekken. Binnen de KNVB gaan we nu de puntjes op de i zetten.'

Dat geldt ook voor de voorbereiding. Omdat Oranje niet aan Duitsland is gekoppeld, gaat de door Koeman verklapte oefenwedstrijd in maart door. Een tweede tegenstander wordt gezocht. 'We willen een goede tegenstander. Dat zal een tegenstander zijn die je de laatste periode niet vaak tegen bent gekomen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.