Het Oranje-schema op het EK: de datums en stadions

Reacties

Na de loting voor het EK is duidelijk hoe het Europese eindtoernooi eruit gaat zien voor Nederland. Oranje werd gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en een play-offswinnaar.

Het Oranje-schema op het EK: de datums en stadions
© Pro Shots

Omdat Nederland in Groep D is gekoppeld aan een winnaar uit de play-offs, is voor de KNVB nog niet duidelijk tegen welk land het EK wordt geopend. Op zondag 16 juni speelt Nederland tegen Polen, Estland, Wales of Finland. Die landen staan in maart tegenover elkaar tijdens een minitoernooi, alleen de winnaar verdient een EK-ticket. Oranje speelt zijn openingswedstrijd in het Volksparkstadion te Hamburg. Inmiddels staat er een nieuw stadion, maar in Hamburg speelde Oranje de legendarische wedstrijd tegen West-Duitsland in de halve finale van het gewonnen EK 1988.

De tweede wedstrijd van het Oranje op het komende EK wordt gespeeld op vrijdag 21 juni, Frankrijk is de (lood)zware tegenstander in het stadion van RB Leipzig. Vier dagen later, op dinsdag 25 juni, sluit Oranje Groep D af met een wedstrijd tegen Oostenrijk in de Duitse hoofdstad. Het Olympiastadion in Berlijn is het strijdtoneel van Nederland - Oostenrijk.

Datum Wedstrijd Stadion Capaciteit
16-jun Polen/Estland/Wales/Finland - Nederland Volksparkstadion, Hamburg 50.000
21-jun Nederland - Frankrijk Red Bull Arena, Leipzig 42.000
25-jun Nederland - Oostenrijk Olympiastadion, Berlijn 70.000
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.