EK-loting levert groep des doods met Spanje, Kroatië en Italië op

Reacties

Naar de groep des doods op het EK is het niet lang zoeken. Zaterdag werden Italië, Spanje en Kroatië aan elkaar gekoppeld in Groep B. Albanië maakt deze groep compleet.

EK-loting levert groep des doods met Spanje, Kroatië en Italië op
© Pro Shots

Italië, Spanje en Kroatië stonden afgelopen zomer allemaal in de finaleronde van de Nations League. Spanje won dat toernooi door Kroatië na een strafschoppenserie te verslaan, Italië werd derde door Nederland te kloppen in de strijd om het brons.

Ook Groep C oogt sterk, met Engeland, Denemarken, Servië en Slovenië. Tijdens EURO 2020 kreeg Engeland Denemarken op de knieën in de halve eindstrijd.

Organisator Duitsland kreeg een relatief makkelijke groep, met Schotland, Hongarije en Zwitserland. De openingswedstrijd op 14 juni gaat tussen Duitsland en Schotland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook België had niet te klagen, met Slowakije en Roemenië als opponenten. Daar komt nog Israël, Bosnië en Herzegovina, Oekraïne of IJsland vanuit de play-offs bij. Oud-winnaar Portugal belandde in Groep F met Tsjechië, Turkije en de winnaar van de barrages tussen Georgië, Griekenland, Kazachstan en Luxemburg.

De winnaars en de nummers twee gaan door naar de knock-outfase. Ook de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de laatste zestien.

Nederland krijgt ook tijdens de EK-eindronde met Frankrijk te maken:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.