Koeman zet in op zevende Ballon d'Or voor Messi: 'Hij is de grote favoriet'

Reacties

Ronald Koeman heeft goede hoop dat Lionel Messi spoedig zijn handtekening zal zetten onder een nieuw contract bij Barcelona. De oefenmeester meent dat zijn Argentijnse ster in de afgelopen maanden opnieuw heeft bewezen dat hij de beste voetballer van de wereld is.

Koeman zet in op zevende Ballon d'Or voor Messi: 'Hij is de grote favoriet'
© Pro Shots

Messi (34) won onlangs met Argentinië de Copa América, zijn eerste grote prijs met zijn land, en is momenteel officieel werkloos: zijn contract bij Barcelona is immers afgelopen. De aanvaller kan hierdoor transfervrij van club wisselen, maar de verwachting is dat Messi snel een nieuwe verbintenis gaat tekenen bij Barcelona. De Spanjaarden zijn druk bezig om de verbintenis financieel mogelijk te maken.

Barcelona en Messi schijnen akkoord te zijn over een contract voor liefst vijf jaar, waarbij de aanvaller in zijn eerste seizoen genoegen zal nemen met vijftig procent van zijn salaris. Koeman, die al eerder liet optekenen dat het contract van Messi de prioriteit moet zijn, wacht de ontwikkelingen rustig af.

'Messi is heel belangrijk voor ons', benadrukt de coach in gesprek met het clubkanaal van Barcelona. 'Hij is de leider van dit team en een voorbeeld voor ons allemaal. Lionel is weer ontzettend effectief geweest, na een moeizame start van het seizoen. Hij wilde ontzettend graag de Copa América winnen en het is mooi dat dit gelukt is. Als de beste speler van de wereld is hij het natuurlijk gewend om prijzen te winnen. Voor mij is hij de grote favoriet voor de Ballon d'Or.'

Messi werd in zijn carrière al zes keer gekozen tot beste voetballer van de wereld, wat een absoluut record is. Zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo won de Ballon d'Or vijf keer. Vorig jaar werd de prijs niet uitgereikt, nadat de coronapandemie voor een verstoorde voetbalkalender had gezorgd. Robert Lewandowski van Bayern München gold toen als de topfavoriet voor de trofee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.