Koeman zet ideale scenario's voor De Ligt en Cillessen uiteen

Reacties

Terwijl het transfergeweld her en der al in gang is gezet, is het nog relatief rustig rond de Oranje-internationals. Ronald Koeman gaat graag het gesprek aan met zijn spelers, om hen ervan doordrongen te laten zijn dat ze een verstandige keuze maken voor de toekomst.

Koeman zet ideale scenario's voor De Ligt en Cillessen uiteen

Van de vaste groep spelers waarmee de bondscoach werkt, heeft alleen Frenkie de Jong al een nieuwe bestemming voor het seizoen 2019/20. Hij kwam maanden geleden al een contract met Barcelona overeen en verkast deze zomer van Ajax naar Camp Nou.

Van internationals als Matthijs de Ligt en Jasper Cillessen is slechts ten dele duidelijk hoe hun toekomst eruitziet. Zij vertrekken naar alle waarschijnlijkheid bij respectievelijk Ajax en Barcelona, maar op dit moment is nog niet bekend waar hun bestemming ligt.

Koeman kreeg woensdag veel vragen over De Ligt, wiens opmars niet onopgemerkt gebleven is bij de pers. De bondscoach vertrouwt steevast op de aanvoerder van Ajax en hoopt dat de verdediger de opwaartse lijn kan vervolgen.

Toekomst De Ligt
De bondscoach wisselde een week geleden nog van gedachten met De Ligt over diens toekomst. 'De inhoud van dat gesprek blijft verder tussen ons. Het belangrijkste van alles is dat hij aan spelen toekomt en minuten blijft maken. En de speelwijze van de club is van belang. Dan kan hij zich ontwikkelen', aldus de bondscoach.

'Hij heeft een sterk seizoen achter de rug in de Champions League en zal de beste keuze voor zijn toekomst maken', sprak de bondscoach tijdens de persconferentie in aanloop naar Nederland-Engeland. 'In samenspraak met zijn familie, vrienden en zaakwaarnemer. Die kunnen hem daarbij helpen.'

Dat De Ligt een fraaie toekomst voor zich heeft, lijdt volgens Koeman geen twijfel. 'Zijn grootste kwaliteit is dat hij pas 19 jaar is. Hij oogt alsof hij de ervaring heeft van een 25-jarige. Matthijs is heel slim, doet extra werk en kan nog beter worden. Hij zal de komende jaren beter worden. Laten we hopen dat hij voor een grote club kiest.'

Wat voor De Ligt geldt, is ook op Cillessen van toepassing. Afgelopen seizoen speelde de doelman opnieuw de tweede viool bij Barcelona, achter Marc-André ter Stegen. Cillessen sprak eerder de wens uit om een nieuwe club te vinden en dat begrijpt zijn bondscoach wel.

Benfica werd al genoemd als club met belangstelling. Een Portugese verslaggever wilde tijdens de persconferentie weten of Koeman de Portugese competitie wellicht te klein vindt voor Cillessen om zijn carrière in te vervolgen.

'Vergeleken met de Spaanse competitie of de Engelse: ja. Maar het is nog steeds een sterke competitie en de Portugese clubs doen het vaak goed in Europa', reageerde Koeman. 'Maar voor Cillessen tellen speelminuten. Hij zoekt een nieuwe club die hem minuten kan bieden. Dat is het belangrijkste. Het is aan de speler om de juiste beslissing te nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.