Koeman wil Super Cup-kans met beide handen aangrijpen

Reacties

Voor trainer Ronald Koeman en zijn manschappen valt er weinig te rusten deze dagen, met een bomvol programma aan het begin van het nieuwe jaar. Dit betekent echter niet dat de Nederlandse coach zijn belangrijkste spelers rust gaat geven. Koeman jaagt op zijn eerste prijs als trainer van Barcelona.

Koeman wil Super Cup-kans met beide handen aangrijpen
© Pro Shots

Woensdag nemen de Catalanen het in de halve finale van de Super Cup op tegen Real Sociedad. De strijd om de trofee in Spanje wordt sinds vorig jaar in toernooivorm afgewerkt. Voor Koeman is dit duel een volgende kans om te werken aan de goede vorm. Na een start van het seizoen heeft Barça de weg omhoog gevonden.

'We willen doorgaan met wat we de laatste tijd doen', stelde Koeman dan ook op het persmoment voor de wedstrijd tegen Sociedad. 'We groeien in elk aspect, dit is een goede mogelijkheid voor ons om te laten zien dat we inderdaad op het juiste spoor zitten.'

Sociedad is de nummer vijf in La Liga en dus wil Koeman niet vooruitlopen op een eventuele finaleplek. 'Dit is een belangrijke wedstrijd voor ons. Misschien is dit niet de belangrijkste prijs van het seizoen, maar we willen wel winnen. We gaan het sterkste elftal op de been brengen om in die finale terecht te komen.'

Dit is mogelijk voor Koeman, want de spelers met pijntjes zijn hersteld de afgelopen dagen. 'Messi, De Jong en Dest hadden last, maar zij zijn beschikbaar woensdag', bevestigde de voormalig bondscoach van Oranje.

De andere halve finale in de strijd om de Spaanse Super Cup gaat tussen Athletic de Bilbao en Real Madrid. Die wedstrijd wordt donderdag om 21.00 uur gespeeld, Barça en Sociedad komen een dag eerder op hetzelfde tijdstip tegen elkaar uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.