Koeman wil door na gedwongen kalme transferperiode: 'Zo kan het niet langer'

Reacties

Niet geheel verrassend deed Barcelona geen zaken op de winterse transfermarkt, noodgedwongen vanwege de slechte financiële situatie. En als er al gehandeld had kunnen worden was het maar de vraag wie dat zou doen, na het vertrek van Josep Maria Bartomeu moeten er nog presidentsverkiezingen gehouden worden. Trainer Ronald Koeman hoopt dat deze situatie snel voorbij is.

Koeman wil door na gedwongen kalme transferperiode: 'Zo kan het niet langer'
© Pro Shots

De Nederlandse coach zal ook deze winter zijn wensen hebben uitgesproken voor versterkingen, maar moet het doen met zijn huidige spelersgroep. Voor Koeman is het belangrijk dat er straks weer duidelijkheid komt aan de top, want op dit moment is Barça een nagenoeg stuurloos schip. 'Het kan niet langer zo zijn dat een club als Barcelona geen president heeft om plannen te maken voor de toekomst', vertelde Koeman aan de Spaanse pers tijdens een persconferentie voorafgaande aan het bekerduel met Granada.

Barça is doorgedrongen tot de kwartfinale van de strijd om de Copa del Rey, het winnen van de Spaanse beker zou een mooi succesje zijn voor Koeman en de Catalaanse club. 'Het bekertoernooi is niet belangrijker dan La Liga, maar het is waar dat we dicht bij een prijs zijn. De belangrijkste wedstrijd is de eerstvolgende en die staat voor de deur, we willen onze reeks voortzetten', doelde Koeman op de zegereeks van vier wedstrijden, waarvan twee in het Spaanse bekertoernooi.

Messi
Die zegereeks werd onder andere behaald door de prestaties van Lionel Messi, die vanwege het uitlekken van zijn megacontract gespreksonderwerp nummer één was in de voetbalwereld. Koeman was daar niet blij mee. 'Allereerst vind ik het absurd dat deze zaak jullie al drie of vier dagen bezighoudt', waren tijdens het persmoment de duidelijke woorden van Koeman. 'Het team en Leo hebben naar mijn mening goed gereageerd, door dingen opzij te schuiven en de aandacht te richten op de wedstrijden.'

Granada en Barça staan woensdagavond tegenover elkaar, daarna speelt Barcelona twee competitiewedstrijden tot aan de belangrijke thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League.

Granada
Granada
nv
3 - 5
Barcelona
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.