Erwin Koeman: 'Ronald heeft natuurlijk meer stress dan bij Oranje'

Reacties

Erwin Koeman volgt Barcelona met veel interesse en ziet progressie bij de club van zijn broer. De twee bespreken regelmatig de ontwikkelingen bij de huidige nummer twee van Spanje.

Erwin Koeman: 'Ronald heeft natuurlijk meer stress dan bij Oranje'
© Pro Shots

Koeman vertelt in de liveshow van VI dat ontspannen naar Barcelona kijken er voor hem niet echt meer in zit. Hij voelt van afstand de spanning als de Catalanen in actie komen, ook omdat hij meekrijgt hoe de druk voor Ronald is. 'We hebben regelmatig contact. Dan praat je over de club, de spelers en ook over de familie', aldus Koeman.

Hij gaat dieper in op de situatie waarin zijn broer verkeert: 'Ronald heeft natuurlijk wel wat stress, iets meer stress dan bij het Nederlands elftal. Het is een verschil of je bij wijze van spreken een keer in de drie maanden Oranje traint of zoals nu bij Barcelona aan het werk bent. Dat zie ik ook weleens aan zijn gezicht. Dat zie je gewoon. Het umfeld bij Barcelona is natuurlijk wereldwijd. Maar Ronald zegt ook altijd: ik moet me focussen op het team. Dat is het enige dat ik kan leiden waar ik invloed op heb.'

Waar Koeman in het verleden zijn broer assisteerde bij Southampton en Everton, is hij nu niet in de technische staf opgenomen. Hij voelt zich niet gepasseerd en heeft nog geen moment gedacht had ik daar maar op de bank gezeten. 'Ten eerste had ik twee jaar geleden tegen Ronald gezegd na ons vertrek bij Everton dat ik weer mijn eigen weg zou gaan. Daarna ben ik bij Fenerbahçe en de nationale ploeg van Oman geweest. Ik zat ook op het einde van mijn revalidatie na mijn hartoperatie (toen Ronald naar Barça ging, red.). Ronald heeft het letterlijk opgevat wat ik heb gezegd ja, vandaar dat ik hier zit', aldus Koeman lachend.

Frenkie de Jong
Koeman volgt de keuzes die bij Barcelona worden gemaakt aandachtig. Zo vertelt hij over het aanvallender laten spelen van Frenkie de Jong: 'Het is leuk om te zien dat een Nederlandse middenvelder veel meer uit zichzelf kan halen. Wij hebben het DNA om in het zestienmetergebied van de tegenstander te komen. Bij Ajax vond ik dat ook met Frenkie: technisch was hij geweldig en hij had inzicht als geen ander. Dat was mooi om te zien, maar hij kwam zelf af en toe ook te weinig in het spel voor. Het blijkt nu dat hij dat wel kan, dat hij diepgang heeft met en zonder bal. Als je vaak in het strafschopgebied komt, dan ga je scoren. Dat is nu een extra wapen.'

Bekijk onze volledige liveshow, waarin Erwin Koeman te gast was, hier terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.