Koeman wijst de oorzaak aan voor kostbaar puntenverlies Barcelona

Barcelona-trainer Ronald Koeman wijt het dure puntenverlies van zijn ploeg tegen Valencia aan een gebrek aan concentratie. De Catalanen gaven in het eigen Camp Nou een welkome overwinning uit handen.

Barcelona
Barcelona
2 - 2
Valencia
Valencia

'Het was een lastige wedstrijd', begint Koeman tegenover het clubkanaal van Barcelona. 'We komen met 0-1 achter te staan, dan scoren we twee keer en staan we op voorsprong in de tweede helft. Dan moet je geconcentreerder zijn', vindt de oefenmeester.

In de 69ste minuut ging het mis bij de ploeg van Koeman. Gonçalo Guedes stuurde linksback José Luis Gayà weg, die kon de bal voorgeven op Maxi Gómez. De Argentijnse spits reageerde sneller dan Óscar Mingueza, hij kwam voor zijn man en tikte de 2-2 binnen.

'We controleerden de wedstrijd en hadden goede kansen op de 3-1. Maar soms moet je inzien dat 2-1 misschien het maximaal haalbare is en de boel achterin dicht houden. Eén of twee momenten waren we in defensief opzicht niet geconcentreerd genoeg en voerden we onze taken niet goed uit, toen maakten zij de gelijkmaker. Daarna probeerden we alles, maar het was niet goed genoeg vandaag', concludeert Koeman.

Door de remise tegen zijn oude werkgever ziet de Nederlandse trainer koploper Atlético Madrid verder uit het zicht verdwijnen. De Madrilenen hebben nu acht punten meer en bovendien nog een duel te gaan.