Koeman voelt druk: 'Maar jullie hoeven je om mij geen zorgen te maken'

Reacties

Ronald Koeman hoopt met Barcelona weer de weg omhoog te vinden na twee verliespartijen voor de interlandperiode. De Catalanen ontvangen zondag in Camp Nou Valencia. Koeman liet zaterdag op de persconferentie weten met vertrouwen toe te werken naar het duel met Los Che.

Koeman voelt druk: 'Maar jullie hoeven je om mij geen zorgen te maken'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 1
Valencia
Valencia

Koeman beseft wel dat zijn positie onder druk staat. Voor de interlandperiode ging Barcelona onderuit bij Benfica (3-0) en Atlético Madrid (2-0). Barça staat op dit moment negende in LaLiga. 'Ik probeer altijd kalm te blijven, al is dat niet makkelijk. Het belangrijkste is dat ik energie steek in zaken waar ik invloed op heb', zei Koeman.

'Ik ben het wel gewend dat er veel wordt gesproken over mijn toekomst. Maar jullie hoeven je over mij geen zorgen te maken. Ik werk bij een grote club en er zijn altijd verhalen over de positie van de trainer. Maar de president heeft mij verdedigd en steunt mij', aldus Koeman, die midweeks Sergio Agüero zijn officieuze debuut zag maken in een besloten oefenduel.

De Argentijn was lang uit de roulatie met een kuitblessure. 'Kun heeft grote stappen gemaakt in de voorbije weken. Hij speelde woensdag 25 minuten en beetje bij beetje willen we hem weer inzetten. We moeten even kijken of we hem opnemen in de selectie van zondag. We zijn heel blij dat hij weer op de weg terug is. Kun is een geweldige speler, zeker in het strafschopgebied. We zullen hem snel weer zien.'

Dembélé en Fati
Ousmane Dembélé zou woensdag ook in actie komen, maar hij werd op het laatste moment toch aan de kant gehouden. De Fransman is herstellende van een knieblessure. 'Ousmane werkt heel hard om weer bij de groep aan te sluiten. Hij moet nog stappen maken. Of hij op tijd terug is voor het duel met Real Madrid weet ik niet', aldus Koeman, de ook de vraag kreeg of Dembélé op de tribune moet zitten als hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen. 'Dat is aan de clubleiding.'

Of Ansu Fati tegen Valencia in de basis start, liet Koeman in het midden. 'Dat bepalen we zondag. We zien wel dat hij met de dag sterker wordt. Hij heeft er wel een lange tijd uit gelegen, dus drie wedstrijden in een week tijd zal teveel zijn voor hem. We moeten kiezen wanneer we hem inzetten', verklaarde de coach van Barcelona.

Met Fati en Agüero heeft Koeman voorin weer meer aanvallende mogelijkheden. 'Om alles uit het elftal te halen dat je tot je beschikking hebt, moet je over iedereen kunnen beschikken. We wisten dat we een aantal belangrijke spelers misten. Nu komen ze één voor één weer terug. Ze zijn alleen fysiek nog niet op honderd procent. Maar stapje voor stapje worden we compleet. Als we stappen blijven zetten, indidivueel en als team, dan hebben we een selectie waarmee we kampioen kunnen worden', besluit Koeman.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.