Benzema kijkt uit naar El Clásico: 'Nooit een goed moment om Barça te treffen'

Reacties

Volgende week staat in Camp Nou de eerste Clásico van het seizoen op het programma. Real Madrid hoeft zich tegen Barcelona niet meer te bekommeren om Lionel Messi. Volgens Karim Benzema heeft El Clásico niet aan aantrekkingskracht ingeleverd doordat zowel Messi als Cristiano Ronaldo erin ontbreekt.

Benzema kijkt uit naar El Clásico: 'Nooit een goed moment om Barça te treffen'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Benzema kijkt al uit naar de ontmoeting met het Barcelona van Ronald Koeman, dat zondag eerst nog in actie komt tegen Valencia. Real speelt dit weekend niet in LaLiga en kan zich alvast voorbereiden op het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk. Koeman wacht midweeks een duel met Dinamo Kiev in de Champions League. 

De wedstrijden tussen Real en Barça blijven voor Benzema evenveel betekenen ondanks de afwezigheid van Ronaldo en Messi. De Argentijn scoorde liefst achttien keer in onderlinge ontmoetingen met Real. 'Voor mij blijft El Clásico de mooiste wedstrijd die er is in de voetbalwereld', zei Benzema in gesprek met ESPN. 'Het maakt mij echt niet uit welke spelers in actie komen of wie er al zijn vertrokken. Dit blijft een historisch duel.'

'De namen van de spelers in deze wedstrijd blijven veranderen. Je had vroeger Zidane, Ronaldinho, Eto'o en Ronaldo. Real-Barça en Barça-Real blijven wat mij betreft voor altijd twee absolute topwedstrijden', aldus Benzema, die vorige week met Frankrijk de Nations League-finale won van Spanje en bij Real al in een topvorm stak met tien goals in tien officiële duels.

Geen onderschatting
Real gaat na acht wedstrijden aan de leiding in LaLiga en heeft vijf punten meer dan het Barcelona van Koeman, Frenkie de Jong, Luuk de Jong en Memphis Depay. De Catalanen hebben nog wel een duel tegoed. Koeman verloor vorig seizoen zijn eerste twee Clásico's en was daarmee de eerste trainer van Barça sinds 1980 (destijds Joaquim Rifé) die dat overkwam.

Benzema zal het huidige Barcelona allesbehalve onderschatten. 'Er is nooit een goed moment om tegen een club als Barcelona te spelen. Ze hebben een topteam en ze kunnen een mindere wedstrijd spelen om vervolgens weer sterk terug te komen. Barça kent een moeizame start, maar we gaan het duel zeker niet te licht opvatten', aldus de Fransman, die voor zijn prestaties in dit kalenderjaar is genomineerd voor de Ballon d'Or.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.