Ronaldo wil dat Benzema de Ballon d'Or wint: 'Al tien jaar een bruut niveau'

Reacties

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Jorginho, Robert Lewandowski: ze worden allemaal nadrukkelijk getipt om de Ballon d'Or dit jaar te winnen. Wat voormalig wereldspits Ronaldo betreft gaat de award echter naar Karim Benzema.

Ronaldo wil dat Benzema de Ballon d'Or wint: 'Al tien jaar een bruut niveau'

De inmiddels 45-jarige Ronaldo won (de voorloper van) de Gouden Bal zelf tweemaal. In 1997 als speler van Barcelona en in 2002 als speler van Real Madrid, nadat hij Brazilië naar goud had geschoten op het WK in Japan en Zuid-Korea. Nu heeft de Braziliaan op Instagram laten weten wie zijn favoriet is voor de editie van 2021.

Tussen 2013 en nu werd de Ballon d'Or zeven keer uitgereikt (vorig jaar niet, vanwege de coronacrisis), liefst vijf keer ging de prijs naar een speler van Real Madrid. Wat Ronaldo betreft is dat ook dit jaar het geval. 'Zonder twijfel: mijn kandidaat voor de Ballon d'Or is Benzema', zo schrijft hij onder een foto van hemzelf en de Franse spits.

Ronaldo legt zijn keuze ook uit. 'Hij is de beste spits ter wereld en haalt al tien jaar een bruut niveau. Boven alles is hij een groot kampioen. Vinden jullie niet?', zo sluit hij af met een vraag aan zijn volgers. Op 29 november wordt de Ballon d'Or uitgereikt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.