Koeman verrast met vier debutanten in definitieve Oranje-selectie

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft Pablo Rosario, Denzel Dumfries, Steven Bergwijn en Arnaut Danjuma Groeneveld opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Het viertal debuteert in de Oranje-selectie.

Koeman verrast met vier debutanten in definitieve Oranje-selectie

Met name het selecteren van Dumfries is opvallend. De PSV-verdediger zat niet in de voorselectie van 31 man. Koeman was afgelopen woensdag aanwezig bij de Champions League-wedstrijd van de Eindhovenaren tegen Internazionale en zag de 22-jarige rechtsback daar in actie. Rosario viel in dat duel op met een schitterende treffer, waarvoor hij applaus van de bondscoach kreeg.

Afvallers
Dumfries neemt de plaats in van Kenny Tete. De rechtsback van Olympique Lyon zat weliswaar bij de voorlopige lijst, maar kampt met een blessure. Ook Terence Kongolo (Huddersfield Town) is geblesseerd. De andere afvallers ten opzichte van de voorselectie zijn Justin Bijlow (Feyenoord), Timothy Fosu-Mensah (Fulham), Ruud Vormer (Club Brugge), Justin Kluivert (AS Roma) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Ten opzichte van de vorige interlandperiode ontbreken verder Sergio Padt, die in opspraak raakte bij FC Groningen, en Daryl Janmaat, die licht geblesseerd is. PSV is met vijf spelers hofleverancier van de 25-koppige selectie, die dus vier debutanten telt.

Danjuma Groeneveld
Voor Danjuma Groeneveld is zijn uitverkiezing een droom die uitkomt. De 21-jarige aanvaller beleeft een spectaculaire seizoenstart bij Club Brugge, dat hem afgelopen zomer overnam van NEC. In zijn eerste dertien duels voor de Belgische topclub was de linksbuiten goed voor vijf doelpunten en vier assists. Woensdag scoorde hij op prachtige wijze op bezoek bij Atlético Madrid.

Oranje speelt op 13 oktober in het toernooi om de Nations League tegen Duitsland. Plaats van handeling is de Johan Cruijff Arena. Op 16 oktober wacht een oefenduel met België in Brussel. Nederland begon de Nations League eerder deze maand met een nipte nederlaag bij wereldkampioen Frankrijk.

De selectie

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Barcelona), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Matthijs de Ligt (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Pablo Rosario (PSV), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Besiktas), Steven Bergwijn (PSV), Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Sevilla).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.