Groep A: Atlético klopt Club Brugge ondanks pareltje Danjuma Groeneveld

Ondanks een prachtige treffer van Arnaut Danjuma Groeneveld heeft Club Brugge woensdag het hoofd moeten buigen voor Atlético Madrid in Groep A van de Champions League. Borussia Dortmund versloeg AS Monaco in dezelfde poule.

Atlético Madrid
3 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Bij Club Brugge stonden Ruud Vormer, Stefano Denswil en Danjuma allemaal aan de aftrap, terwijl Sofyan Amrabat geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie. Atlético Madrid, waar Santiago Arias voor het eerst in de basis stond, liet bij de inleidende beschietingen het balbezit geregeld aan de moedig spelende kampioen van België.

Danjuma kwam in die openingsfase tot een doelpoging, maar keeper Jan Oblak hoefde niet in te grijpen. Naarmate de eerste helft vorderde, nam Atlético Madrid het heft in handen. De druk werd steeds verder opgevoerd en na een klein half uur viel de 1-0. De defensie van de bezoekers was Antoine Griezmann even uit het oog verloren bij de tweede paal en de Fransman maakte optimaal gebruik van zijn vrijheid door heel beheerst raak te schieten.

VI's Süleyman Öztürk blikt terug op onder meer Atlético Madrid - Club Brugge

Club Brugge trok nog voor rust de stand gelijk dankzij een weergaloze treffer van Danjuma. De ex-speler van NEC legde de bal even klaar en trof van zo'n twintig meter afstand heerlijk doel. Oblak was volstrekt kansloos op het diagonale schot.

Atlético Madrid ging in de tweede helft op zoek naar een nieuwe voorsprong tegen het op counters loerende Club Brugge. Bij de bezoekers trad doelman Karlo Letica enkele keren kordaat op, maar de Kroaat had geen antwoord op de 2-1 van Griezmann halverwege de tweede helft. De Fransman sloeg toe op aangeven van Diego Costa. Club Brugge gaf zich vanzelfsprekend niet gewonnen en was via Stefano Denswil dicht bij een nieuwe gelijkmaker. De verdediger had geen succes. In de slotfase konden de bezoekers geen vuist meer maken en werd het via Koke zelfs nog 3-1.

Borussia Dortmund
3 - 0
Monaco
Monaco

In het Signal Iduna Park ontmoette een ploeg in vorm een team in de problemen. Borussia Dortmund voert de Bundesliga-ranglijst aan en ontmoette in AS Monaco een elftal dat bivakkeert in de degradatiezone van de Ligue 1. Dortmund-trainer Lucien Favre voorspelde desondanks een zware wedstrijd en zijn voorspelling kwam uit.

De Champions League-winnaar van 1997 kwam immers moeizaam tot kansen tegen het geregeld makkelijk combinerende AS Monaco, dat na ruim een kwartier gevaar stichtte via Youri Tielemans. Doelman Roman Bürki redde knap op zijn poging van buiten het zestienmetergebied. Dortmund herstelde zich van de moeizame start en kreeg via Paco Alcácer en Marius Wolf mogelijkheden op de voorsprong. Bij een van de kansen voor Wolf liep AS Monaco-doelman Diego Benaglio een blessure op, waardoor hij zich moest laten vervangen door verliezend WK-finalist Danijel Subasic.

Subasic kon niet lang genieten van de nul. Vlak na rust werd de Kroaat namelijk geklopt door Jacob Bruun Larsen, die koel afrondde nadat de man in vorm Jadon Sancho het voorbereidend werk verzorgde. Bruun Larsen was halverwege in de ploeg gekomen voor Wolf. Dortmund kreeg in de 69ste minuut een uitgelezen kans om er 2-0 van te maken: Alcácer trof echter de lat met zijn strafschop. De penalty was toegekend na een overtreding van Kamil Glik op Marco Reus.

De Spanjaard maakte zijn fout razendsnel goed door binnen drie minuten na zijn misser alsnog voor de 2-0 te zorgen. Alcácer omspeelde Subasic en faalde niet in de afronding. Daarmee was het leed voor AS Monaco nog niet geleden: Reus maakte er namelijk nog 3-0 van, op aangeven van Bruun Larsen. Zo staan Borussia Dortmund en Atlético Madrid al op zes punten na twee speelrondes, terwijl Club Brugge en AS Monaco nog wachten op hun eerste punt.