Koeman verdedigt Weghorst: 'Helaas is dit Nederland'

Reacties

Wout Weghorst schoot het Nederlands elftal zaterdagavond naar het EK door het enige doelpunt tegen Ierland te maken, maar achteraf ging het ook veel over zijn interview na de wedstrijd. Daarin uitte de spits zijn kritiek op de vraagstelling vanuit de media. Ook op het persmoment met Ronald Koeman ging het over Weghorst, die werd verdedigd door de bondscoach.

Koeman verdedigt Weghorst: 'Helaas is dit Nederland'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

Met drie doelpunten is Weghorst voorlopig de topscorer van Oranje in deze kwalificatieperiode, daarna volgen Nathan Aké en Cody Gakpo met twee stuks. De enige goal van Weghorst in de Johan Cruijff Arena bezorgde Oranje dus het EK-ticket. 'Hij maakt een fantastische goal, Wout is belangrijk geweest met doelpunten', vertelt Koeman op het persmoment na de wedstrijd in Amsterdam.

Toch vindt Koeman dat Weghorst niet alleen op zijn doelpunten beoordeeld moet worden. 'Ook daarbuiten is hij belangrijk geweest. Hoe hij zijn aanwezigheid bij Oranje beleeft. Dat is geweldig. Met hem heb je een andere spits dan je hebt met een Brobbey of een Memphis of Malen. Je kunt niet ontkennen dat hij belangrijk is geweest.' Als Koeman vervolgens wordt gevraagd wat hem zo belangrijk maakt buiten het veld, geeft de bondscoach meer uitleg.

'Ieder moment van de dag is hij bezig om als speler beter te worden, om enthousiast te zijn en intensiteit te brengen. Dat is belangrijk voor een groep, anderen zien dat ook. Daarin is hij gegroeid.' Koeman is niet blij hoe er op Weghorst en zijn passie gereageerd wordt. 'Als wij iemand zien in het buitenland, die het Italiaanse volkslied uit volle borst meezingt, vinden we dat allemaal prachtig. Is het binnen ons landje, dan word je een beetje afgezeken. Maar dat is helaas Nederland.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.