Koeman trots op Rooney: 'Daarom hebben we hem gehaald'

Reacties

Wayne Rooney kan zijn geluk niet op na zijn magische rentree voor Everton in de Premier League. De routinier maakte het enige doelpunt in het openingsduel met Stoke City (1-0).

Koeman trots op Rooney: 'Daarom hebben we hem gehaald'

Dominic Calvert-Lewin legde de bal op slag van rust perfect op het hoofd van Rooney, die tegendraads binnenkopte in de bovenhoek. Daarmee ontstak hij een orkaan van geluid op Goodison Park, al leek de spits zelf het gelukkigst met zijn doelpunt. 'De winnende maken op Goodison Park is heel speciaal, het wordt niet veel beter dan dit', glundert de Engelsman achteraf tegenover de BBC.

Rooney verliet Everton in 2004 voor Manchester United, maar keerde dertien jaar later terug in het blauwe gedeelte van Liverpool. 'Om voor deze club te spelen betekent heel veel voor me', blikt de Engelsman terug op zijn rentree. 'We krijgen een aantal pittige wedstrijden de komende tijd, dus het is heel belangrijk dat we goed zijn gestart.'

'Rooney was comfortabel van de eerste minuut tot de laatste. Hij toonde zijn ervaring en dat is waarom we hem hebben gehaald', reageerde manager Ronald Koeman trots na de sobere zege op Stoke. 'Het was niet het beste optreden van ons in eigen huis, maar het was een clean sheet en drie punten. We kunnen veel beter dan we vandaag hebben laten zien.'

Everton speelt de komende vier Premier League-duels tegen achtereenvolgens Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.