Koeman spaart 'angstige' spelers niet na miskleun tegen Juve

Reacties

Barça-trainer Ronald Koeman is niet tevreden met het optreden van zijn team tegen Juventus. In eigen huis werd met 0-3 verloren, waardoor Barcelona de groepswinst aan de formatie uit Turijn moest laten op basis van onderling resultaat.

Koeman spaart 'angstige' spelers niet na miskleun tegen Juve
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 3
Juventus
Juventus

Barcelona – Juventus was niet alleen een weerzien tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, het was ook een duel tussen voormalig teamgenoten Matthijs de Ligt en aan de andere kant Sergiño Dest en Frenkie de Jong. Koeman zag het al vroeg in de wedstrijd misgaan, zo sprak hij na afloop van de wedstrijd.

'Deze nederlaag kwam deels door de eerste minuten van de wedstrijd', zo sprak hij de toegestroomde pers toe. 'We begonnen de wedstrijd slecht; met angst, zonder agressiviteit. Het leek alsof we deze wedstrijd speelden om niet te verliezen, in plaats van het duel te controleren', aldus een kritische Koeman.

'We hebben de wedstrijd in het eerste half uur verloren', concludeerde de Nederlandse coach. 'Juventus zette flink aan, waardoor we geen controle hadden over de wedstrijd. In defensief opzicht waren we niet goed.'

Door de tweede plek in Groep G stuit Barça mogelijk op een lastigere tegenstander in de achtste finale van de Champions League. Bayern München, Liverpool of bijvoorbeeld Chelsea kunnen geloot worden.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
14-4
+10
15
2
Barcelona
6
5
0
1
16-5
+11
15
3
Dinamo Kiev
6
1
1
4
4-13
-9
4
4
Ferencváros
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.