Koeman roept Barça-routiniers op om voorbeeld van Messi te volgen

Reacties

Barcelona sloot woensdagavond weer aan bij Atlético Madrid en Real Madrid door het inhaalduel met Elche in winst om te zetten, maar trainer Ronald Koeman kon niet over de hele wedstrijd tevreden zijn. De eerste helft verliep stroef en het was uiteindelijk Lionel Messi die weer de kar moest trekken. Koeman is van mening dat ook andere ervaren spelers op moeten staan.

Koeman roept Barça-routiniers op om voorbeeld van Messi te volgen
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 0
Elche
Elche

Messi was kort na rust verantwoordelijk voor de openingstreffer en maakte twintig minuten voor tijd op aangeven van Frenkie de Jong de 2-0 (zie video onder). Met die comfortabele voorsprong ging Barça rustig op zoek naar meer, wat via een goal van Jordi Alba ook gevonden werd.

'Onze tweede helft was veel beter', stelde Koeman na de wedstrijd op de afsluitende persconferentie. 'We kwamen zwak voor de dag in de eerste helft, we handelden niet snel genoeg in balbezit', concludeerde de Nederlandse coach na de veertiende opeenvolgende competitiewedstrijd zonder nederlaag.

Koeman richtte zich uiteraard tot Messi na de wedstrijd, die momenteel met zestien goals topscorer is van Spanje. 'Zijn spel is indrukwekkend. Maar met alle respect, er zijn ook andere ervaren spelers die het verschil moeten maken. Messi heeft weer eens laten zien hoe belangrijk hij voor dit elftal is.'

Tegen Elche hield Koeman in eerste instantie spelers als Antoine Griezmann, Sergio Busquets en Clément Lenglet op de bank. Zij vielen, net als Sergiño Dest, in tijdens de tweede helft. Barça staat nu voor een tweeluik met Sevilla: op 27 februari wacht de uitwedstrijd in La Liga, vier dagen later staat de tweede ontmoeting in de halve finale van het Spaanse bekertoernooi op het programma. Barcelona moet in eigen huis een 0-2 nederlaag zien goed te maken om de finale te bereiken.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.