Koeman noemt verbeterpunt Barça en heeft boodschap voor Puig

Reacties

Ronald Koeman heeft vrijdag in een uitgebreid interview met het clubkanaal teruggeblikt op zijn eerste weken bij Barcelona. Het gaat onder meer over de nieuwe aanwinsten, de speelwijze en de grote talenten.

Koeman noemt verbeterpunt Barça en heeft boodschap voor Puig
© Pro Shots

Het is geen geheim dat de Nederlander graag Memphis Depay naar Catalonië had gehaald. De aanvaller was dicht bij een transfer, maar de club kreeg het financieel niet voor elkaar om hem over te nemen van Olympique Lyon. Koeman kan daarmee leven. 'Ik ben gelukkig met onze huidige selectie', vertelt hij.

'We hebben geprobeerd ons te versterken, dat is op sommige plekken gelukt en op andere plekken niet, maar dat is nu eenmaal een gevolg van de financiële situatie van de club. Het is een kwestie van accepteren en weer aan het werk gaan', aldus de voormalig bondscoach van Oranje, die met Sergiño Dest wel een nieuwe vleugelverdediger zag komen. 'Ik vond hem erg comfortabel ogen in de twintig minuten die hij speelde tegen Sevilla.'

Dest is één van de jongelingen die de kans krijgen onder Koeman. Ansu Fati eist tot nu toe de hoofdrol op, hij bezorgde Koeman met twee doelpunten en een versierde strafschop een geweldig debuut. 'Ansu is nog maar zeventien jaar, als je dan drie wedstrijden op rij op een hoog niveau kunt spelen, dan ben je heel goed. Hij is leergierig en werkt hard om zich te verbeteren. Wij zijn er om hem daarmee te helpen.'

Ook nieuwelingen Pedri en Trincão krijgen veel speeltijd onder Koeman, vooral als invaller. 'Pedro is ook pas zeventien en ik geniet van hoe hij werkt, traint en speelt. Trincão past zich ook snel aan en is een jonge speler met een grote toekomst voor zich', aldus de coach, die nog geen gebruik heeft gemaakt van Riqui Puig. Het troetelkind van de Barcelona-supporters brak vorig seizoen door in de hoofdmacht, maar mocht van Koeman verhuurd worden om meer aan spelen toe te komen. 'Riqui heeft besloten om te blijven en is nu gewoon één van de spelers in de selectie. Als hij presteert, krijgt hij kansen om te spelen', zegt Koeman.

De 57-jarige Nederlander werd verder gevraagd naar de ontwikkeling van het elftal, dat La Liga begon met zeven punten uit drie duels. 'Het team heeft het goed gedaan, in het bijzonder tegen Villarreal (4-0 winst) en Celta (0-3 winst), maar tegen Sevilla kon het drukzetten beter. Dat zijn details die gecorrigeerd moeten worden. Verdedigen begint bij je aanvallers. Als zij goed drukzetten, hebben de verdedigers niet zoveel problemen', benoemt Koeman een belangrijk verbeterpunt van zijn ploeg.

'De Jong geholpen door Koeman, niet meer alle ballen op Messi'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.