Koeman na nieuwe Europese deceptie: 'Dit voelt als een nederlaag'

Everton boekte donderdag een zeer teleurstellend resultaat door gelijk te spelen tegen Apollon Limassol, de nummer acht van Cyprus: 2-2. Manager Ronald Koeman zag weinig vertrouwen bij zijn team en dat kwam hard aan.

Eerder werd er in de Europa League-campagne al kansloos verloren van Atalanta Bergamo (3-0). In de Premier League bezetten The Toffees na zes duels de veertiende plek. Na een loodzwaar programma werd er afgelopen weekend weer eens gewonnen, AFC Bournemouth ging namelijk over de knie (2-1).

In Europees verband liep Koeman dus opnieuw tegen een zeperd op en dat doet pijn bij de manager. 'Het is zeer teleurstellend', begon Koeman tegenover BT Sport. 'We begonnen erg armoedig. We speelden zonder zelfvertrouwen en maakten veel verkeerde keuzes. We kwamen dankzij een cadeautje terug in de wedstrijd, waarna de tweede helft een stuk beter was.'

In die tweede helft kwam Everton op voorsprong, maar gaf het in de slotfase tegen tien Cyprioten de overwinning uit handen. 'We hadden enorme kansen om de derde treffer te maken en zelfs na de 2-2 had het nog onze kant op kunnen vallen. Als je het moeilijk hebt, durf je vaak niet te voetballen. Als meerdere spelers dat hebben, wordt voetbal erg lastig.'

Koeman hield een vervelend gevoel over aan het Europa League-duel: 'Dit voelt niet als een gelijkspel, maar als een nederlaag.' Zondag wacht Everton een thuisduel in de Premier League met Burnley (15.15 uur).