Koeman blameert zich tegen tien Cyprioten

Reacties

Everton is opnieuw tegen een blamage aangelopen in de Europa League. Op het eigen Goodison Park speelde de formatie van Ronald Koeman gelijk tegen Apollon Limassol, de nummer acht van Cyprus: 2-2.

Koeman blameert zich tegen tien Cyprioten

Everton was in de Europa League uit op eerherstel na de ontluisterende nederlaag tegen Atalanta Bergamo (3-0). Desondanks kwam de formatie van Koeman al vroeg op achterstand in eigen huis tegen de Cyprioten. Een foute inspeelpass van Ashley Williams werd direct afgestraft door Apollon Limassol. Een lage voorzet werd namelijk binnengetikt door Adrián Sardinero.

Everton, waar Davy Klaassen op de bank begon, kwam acht minuten later terug in de wedstrijd omdat de bezoekers het nog bonter maakten. Héctor Yuste speelde de bal zodanig dramatisch terug dat Wayne Rooney hem alleen nog maar in het lege doel hoefde te tikken. De 31-jarige Engelsman faalde uiteraard niet: 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft zette Everton het stroeve spel voort, maar kwam het na 65 minuten op voorsprong door een treffer van Nikola Vlasic. De jonge Kroaat was in de rust in de ploeg gebracht door Koeman. Even later betrad ook Klaassen het veld van Goodison Park. 

Vlak voor het einde moesten de Cyprioten verder met tien man. Valentin Roberge kreeg rood na een harde tackle op Dominic Calvert-Lewin. Apollon Limassol pakte in de slotfase met een man minder alsnog een punt. Yuste maakte zijn fout goed door kort voor het einde de gelijkmaker binnen te koppen: 2-2.

Everton staat na het gelijkspel op slechts één punt uit twee duels. Apollon heeft al twee punten verzameld. In de volgende ronde neemt Everton het in eigen huis op tegen Olympique Lyon, terwijl de Cyprioten op bezoek gaan bij Atalanta Bergamo.

Stand in Groep E  
Atalanta Bergamo2-44-1
Apollon Limassol2-23-3
Olympique Lyon2-22-2
Everton2-12-5
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.