Koeman morst tegen Crystal Palace opnieuw punten

Het Everton van manager Ronald Koeman heeft na nederlagen tegen Norwich City en Bournemouth ook niet gewonnen van Crystal Palace. Het duel op Goodison Park eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Everton begon het Premier League-seizoen geweldig met vier zeges in de eerste vijf duels, maar de laatste weken kwam er zand in de motor van The Toffees. In de League Cup zette Norwich de ploeg uit Liverpool al met beide benen op de grond (0-2). Bournemouth volgde dat voorbeeld door ook in de competitie van Everton te winnen (1-0).

Koeman bleef nuchter tijdens de mindere periode van zijn ploeg en dat leek in het duel met Palace zijn vruchten af te werpen. Romelu Lukaku legde na 35 minuten aan voor een vrije trap en schoot die fantastisch binnen. De Belgische clubtopscorer sprintte vervolgens naar de kant om zijn trainer in de armen te vliegen.

Romelu Lukaku scoorde uit een vrije trap en vloog in de armen van Ronald Koeman, die in zijn carrière als speler ook een aardige vrije trap kon nemen.

Het was een landgenoot van Lukaku die kort na rust een einde maakte aan de feestvreugde bij de thuisploeg. Christian Benteke kopte in de vijftigste minuut tegendraads raak na een puike voorzet van Joel Ward. Wat volgde was veertig minuten power play van de bezoekers.

De ploeg van manager Alan Pardew zette Everton behoorlijk onder druk en stichtte met name via standaardsituaties veel gevaar. Damien Delaney dacht Palace na een uur te belonen voor die sterke periode, maar hij zag zijn goal onterecht worden afgekeurd voor buitenspel door scheidsrechter Jonathan Moss. Beide teams gingen daarna nog op zoek naar een winnende treffer, maar die bleef uit.

Koeman stijgt door het gelijkspel naar een gedeelde tweede plaats. Tottenham Hotspur, Arsenal, Liverpool en Manchester United kunnen daar later dit weekend echter nog overheen. Palace blijft door het gelijkspel in Liverpool op een knappe zevende plaats staan.