Koeman miste Messi's creativiteit en heeft weinig hoop meer op titel

Reacties

Ronald Koeman zag zijn ploeg in de laatste wedstrijd van 2020 naast het in zijn ogen verdiende resultaat grijpen. De Barcelona-trainer weigerde met het vingertje te wijzen, al waren er wel spelers die zich schuldig (moesten) voelen.

Koeman miste Messi's creativiteit en heeft weinig hoop meer op titel
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Eibar
Eibar

Koeman zal niet met veel genoegen terugkijken op zijn eerste half jaar als trainer van Barcelona. Het teleurstellende gelijkspel tegen Eibar op eigen veld – het eerste punt ooit voor Eibar in Camp Nou – was een passend sluitstuk voor de eerste seizoenshelft. De Catalaanse trots staat zesde met vijftien verliespunten en zeven punten minder dan koploper Atlético Madrid, dat nog twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

Of de titel nog haalbaar is voor Barça? 'Je moet realistisch zijn. Niets is onmogelijk in het leven, maar de afstand tot Atlético is wel heel groot. We hebben het over een team dat concurrenten weinig kansen geeft en heel regelmatig presteert', aldus Koeman, die vond dat Barcelona verdiend had te winnen. 'We deden genoeg. We kregen ook genoeg kansen om nog te scoren. Maar dit overkomt ons te vaak. We doen het niet goed en vandaag kostte een fout ons weer een goal. Ik wil niemand de schuld geven, maar er waren sleutelmomenten in de wedstrijd.'

De gemiste strafschop van Martin Braithwaite was daar ongetwijfeld een van. De Deense spits liet in de achtste minuut na om de score te openen. 'Het is altijd lekker om voor te komen, omdat je dan met meer vertrouwen gaat spelen', zei Koeman, die ook werd gevraagd waarom Antoine Griezmann de penalty niet nam: 'Antoine had onlangs gemist en Martin benutte in de Champions League een penalty', aldus Koeman, die stelde Lionel Messi te missen: 'Leo maakt het verschil en het is duidelijk dat we moeilijk tot scoren komen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Araujo
De Nederlander ook hoe een blunder van Ronald Araujo de opdracht na bijna een uur nog wat lastiger maakte. De verdediger stak de hand in eigen boezem. 'We mogen de bal achterin niet verliezen vanwege de risico's in ons spel', zei de verdediger, die in de fout ging bij de 0-1 van Eibar. 'Ik had de bal sneller moeten terugspelen op de keeper. Het ging te snel en dat had te maken met concentratie. Je mag die fout niet maken die ik heb gemaakt. Ik neem de verantwoordelijkheid. We moeten sterk zijn en aan het werk. Ik weet zeker dat de resultaten dan zullen komen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dankzij een goal van Ousmane Dembélé bleef Barcelona een nederlaag bespaard. De aanvaller was een lichtpuntje. 'Hij is een zeer belangrijke speler, zeker met zijn snelheid op de flank. Ik ben blij dat hij fysiek weer fit is', zei Koeman.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
7
Villarreal
38
15
13
10
60-44
+16
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.