Koeman met Everton kansloos onderuit tegen effectief Tottenham

Ook in de derde loodzware competitiewedstrijd op rij heeft het Everton van manager Ronald Koeman niet gewonnen. De club ging zaterdagmiddag hard onderuit tegen Tottenham Hotspur, waar Harry Kane zijn eerste doelpunten van het seizoen maakte: 0-3.

De stemming zat er goed in op Goodison Park, aangezien de thuisfans voor de wedstrijd werden getrakteerd op de uitslag van het duel Manchester City - Liverpool. De aartsrivaal en stadgenoot van Everton ging met 5-0 onderuit, wat een goed begin van de voetbalzaterdag betekende voor The Toffees.

Het lachen verging de supporters van Everton snel, want Tottenham bleek heer en meester in de eerste helft. De formatie uit Londen, met ex-Ajacieden Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Christian Eriksen en basisdebutant Davinson Sánchez, hield achterin de boel dicht en kwam na een half uur op 0-1. Kane maakte op schitterende wijze zijn honderdste doelpunt in het shirt van Tottenham. Vanaf de zijkant werkte hij de bal in één keer over goalie Jordan Pickford heen. Het was voor de spits zijn eerste doelpunt in het nieuwe seizoen.

Everton, waar Davy Klaassen in de eerste 45 minuten onzichtbaar was, werd na de 0-1 verder achteruit gedrukt en drie minuten voor de theepauze werd het 0-2. Pickford had nog een antwoord op een schot van Ben Davies, maar Eriksen benutte de rebound. In de tweede helft ging het Everton niet veel beter af. Met Tom Davies voor Klaassen wilde Koeman wat meer controle over de wedstrijd krijgen, maar Kane maakte nog geen twee minuten in het tweede bedrijf de 0-3. Hij rondde af na een puike loopactie.

Na de derde treffer van Tottenham nam de uitploeg gas terug. Everton speelde verder van het eigen doel af, maar kon geen treffer forceren. Zodoende wacht Koeman nog op zijn eerste overwinning in wat een zeer moeilijke wedstrijdenreeks is. Everton trof in speelronde twee Manchester City (1-1) en speelde daarna uit tegen regerend landskampioen Chelsea (2-0 verlies). Na het duel met Tottenham wacht volgende week een uitwedstrijd tegen Manchester United. In speelronde één werd overigens wel Stoke City verslagen.

De volgende wedstrijd speelt Everton in de groepsfase van de Europa League, tegen Atalanta Bergamo. Tottenham, dat twee keer achter elkaar punten verspeelde in de Premier League (1-2 tegen Chelsea en 1-1 tegen Burnley) kan zich richten op de kraker in de Champions League tegen Borussia Dortmund.

Bekijk hier de stand in de Premier League.